iCloud Hack – Anuntul Facut de catre Autoritati

Un anunt important a fost facut astazi de catre autoritati in legatura cu iCloud Hack, iata ce au reusit sa realizeze ele.

iCloud Hack Anuntul Autoritati

In luna septembrie a anului 2014 a fost dezvaluit cel mai mare iCloud hack din istoria companiei Apple, insa nu vorbim despre spargerea serverelor, teoretic, ci despre pacalirea utilizatorilor sa-si furnizeze datele de acces. Folosind atacuri de tip phishing, si nu numai, cativa hackeri au reusit sa obtina poze nud cu zeci de vedete ale Hollywood, pe care le-au publicat pe internet.

Cel putin trei persoane au fost deja condamnate de catre autoritati in urma acestui hack al iCloud, patru fiind anchetate in total, iar astazi a fost anuntata condamnarea unei alte persoane. George Garofano din Connecticut, SUA, a fost condamnat astazi la 9 luni de inchisoare deoarece a accesat in mod neautorizat conturile iCloud apartinand unui numar de 240 de persoane.

iCloud Hack – Anuntul Facut de catre Autoritati

Barbatul a folosit atacuri de tip phishing pentru a obtine datele de logare in conturi de la victimele atacului, el creand o serie de email-uri care pareau sa vina de la Apple. Printre persoanele care au fost afectate de catre actiunile lui George Garofano se numara si unele vedete de la Hollywood, deci vorbim despre persoane care au influenta in industria cinematografica.

“Mr Garofano’s offense was a serious one. He illegally hacked into his victims’ online accounts, invaded their privacy, and stole their personal information, including private and intimate photos. Not only did Mr Garofano keep for himself the photographs he stole, he disseminated them to other individuals. He may have also sold them to others to earn ‘extra income’. In committing this offense, Mr Garofano acted in complete and utter disregard for the impact on his victims’ lives.”

Acesta este ultimul hacker din ancheta care mai ramanea sa fie condamnat de catre autoritati, ele reusind sa-si indeplineasca destul de bine slujba in a afla adevarul, teoretic. Autoritatile au avut ajutor si de la compania Apple, care a furnizat informatii privind accesarile facute de catre hackeri in serverele sale, asa fiind retinuti acestia de catre FBI.

1 COMENTARIU