iPhone XS: AVANS Tehnologic IMPORTANT in fata Telefoanelor Android

iPhone XS urmeaza sa aiba un avans tehnologic important in fata telefoanelor Android, noul model de telefon aducand inovatii de ultima generatie pentru lumea smartphone.

iPhone XS AVANS Tehnologic Telefoane Android

iPhone XS urmeaza sa beneficieze de un avans tehnologic important in fata telefoanelor Android in anul 2018, conform unor informatii venite de la surse din cadrul celor care produc componente pentru smartphone. Vorbim aici despre noul chip A12, produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, analistii chinezi fiind de parere ca iPhone XS va avea un avans tehnologic de cel putin cateva luni pana cand un telefon Android cu un asemenea chip va fi lanst pe piata.

iPhone XS va fi intr-adevar primul smartphone care are un chip produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, insa Huawei a anuntat Kirin 980, care este produs folosind aceeasi tehnologie, si va fi lansat chiar in octombrie. In aceste conditii, e interesant de vazut in viitor pe ce se bazeaza analistii cand spun ca iPhone XS va avea un avantaj tehnologic mare in fata telefoanelor  Android pana in 2019, din moment ce Huawei isi va lansa noul chip in luna octombrie.

iPhone XS: AVANS Tehnologic IMPORTANT in fata Telefoanelor Android

iPhone XS va avea noul chip A12 produs folosind un proces de fabricatie de 7nm in fabricile celor de la TSMC, iar Huawei ar trebui sa-si faca noul chip Kirin 980 tot acolo, deci teoretic avantajaul seriei Apple va fi mica. Pe de alta larte, Samsung GALAXY S10 nu va avea un chip produs cu un proes de fabricatie de 7nm pana in martie 2019, iar MediaTek si-a amanat deasemenea planurile, deci iPhone XS va ramane cu un avantaj imens in fata restului producatorilor Android.

“With sub-10nm node manufacturing requiring huge capex, a number of foundries have slowed down their investment pace while fabless chipmakers stick with 14/12nm products for cost reasons. Instead of developing the industry’s first 7nm SoC chip, Qualcomm and MediaTek have both moved to enhance their upper mid-range offerings by rolling out respective new 14/12nm solutions.”

iPhone XS va avea doar in seria Huawei MATE 20 un rival serios pentru procesoarele de 7nm, insa e posibil ca Apple sa aiba un procesor net superior celui dezvoltat de catre Huawei, asa cum s-a intamplat intotdeauna. iPhone XS va ramane cu mult peste restul celorlalti producatori de telefoane Android in ceea ce priveste puterea de procesare, iar abia in 2019 vor apare ape piata smartphone-uri care sa-i tina piept in performante.

30 COMENTARII

  1. Ambele probabil vor fi foarte puternice. Diferenta o sa fie facuta de OS, IOS (simplu, chel) Vs Android (complex) . Este perfect normal ca un OS complex sa aiba nevoie de mai multe resurse pentru a functiona bine.

  2. E asa complex la android sa deschizi un kkkt de o aplicatie?? Pt ca despre asta se vorbeste aici..ce e asa complex fata de ios?! E atat de greu la android off

  3. Fantastic. Acum vor putea anunța in sfârșit procesorul cu 10-20% mai bun păstrând aceeași baterie mizerabila, sau adăugând câteva ore insignifiante ca de obicei

    Yeey,, s-as speranța bateriei uriașe si anul asta.

  4. Bă astia cu bateriile, astea sunt tata la momentul asta, ce suferiți atâta? Cât despre avansul tehnologic, asta este clar, cel mai bine cotat brand al lumii nu ar avea cum sa fie altfel decât o bomba tehnologică

  5. La fel de semnificative cum au fost SI pe celelalte modele de iPhone. A ținut mai mult bateria la 3gs fata de 3? Dar la 4s, 5s, 6s ? Ai simțit orele pe care le-a adăugat Apple la fiecare prezentare ? Nu, cel puțin nu în utilizarea zilnica.

    Si de ce sunt eu praf ? Limbric băgător de seamă care a descoperit Apple recent.
    Bad news: apple is not Messiah

    Sunt păreri diferite, le dezbatem si ne contrazicem fara jigniri. Daca ai fi activat pe computer games la începuturi așa cum a făcut-o si zaone ai fi avut cu totul alta atitudine.

  6. Cat timp nu ajuta softul, ce rost are tehnologie avansata. Am iphone X si imi vine sa il sparg cand se blocheaza in apeluri, mesajele apar dispar, etc

  7. Nu i adevarat Cristian, iphone x este regele. Nu, nu, nu …. nu te cred, eu cred doar pe cei care zic ca e super telefon desi si ei stiu ca au foat cobaii lui Tim. ???

  8. L-am vândut pt că nu e pe placul meu cu ecranul așa mare. M-am jucat cu el puțin și se mișcă impecabil. Camera și ecranul sunt top

  9. Ai luat pauza de la capsuni ? Sau a trecut sezonul ?
    Scuteste-ne de aberatii , ca esti pe din afara ! Bomba tehnologica , pfui !!
    Baga si tu in cap ca daca A12 se fabrica pe 7 nm , Apple nu are NIMIC de a face cu asta. E tehnologia celor de la TSMC.
    Si “avansul” tehnologic va dura cateva saptamani in cel mai bun caz . Tare avans !

  10. Nu intelege el asta cu “spatiile” , partitiile sistemului etc . E obisnuit de la Apple ca totul sa fie ascuns. El se uita la spatiu liber pt aplicatii/date si ceea ce crede el ca e spatiul total al mediului de stocare.
    Cand ma gandesc cate partitii ciudate facea MacOS ala pe vremuri …. la fel ca Unix si ca iPhone acum. Dar na, nu se vad .