iPhone XS: AVANS Tehnologic IMPORTANT in fata Telefoanelor Android

iPhone XS urmeaza sa aiba un avans tehnologic important in fata telefoanelor Android, noul model de telefon aducand inovatii de ultima generatie pentru lumea smartphone.

30

iPhone XS AVANS Tehnologic Telefoane Android

iPhone XS urmeaza sa beneficieze de un avans tehnologic important in fata telefoanelor Android in anul 2018, conform unor informatii venite de la surse din cadrul celor care produc componente pentru smartphone. Vorbim aici despre noul chip A12, produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, analistii chinezi fiind de parere ca iPhone XS va avea un avans tehnologic de cel putin cateva luni pana cand un telefon Android cu un asemenea chip va fi lanst pe piata.

iPhone XS va fi intr-adevar primul smartphone care are un chip produs folosind un proces de fabricatie de 7nm, insa Huawei a anuntat Kirin 980, care este produs folosind aceeasi tehnologie, si va fi lansat chiar in octombrie. In aceste conditii, e interesant de vazut in viitor pe ce se bazeaza analistii cand spun ca iPhone XS va avea un avantaj tehnologic mare in fata telefoanelor  Android pana in 2019, din moment ce Huawei isi va lansa noul chip in luna octombrie.

iPhone XS: AVANS Tehnologic IMPORTANT in fata Telefoanelor Android

iPhone XS va avea noul chip A12 produs folosind un proces de fabricatie de 7nm in fabricile celor de la TSMC, iar Huawei ar trebui sa-si faca noul chip Kirin 980 tot acolo, deci teoretic avantajaul seriei Apple va fi mica. Pe de alta larte, Samsung GALAXY S10 nu va avea un chip produs cu un proes de fabricatie de 7nm pana in martie 2019, iar MediaTek si-a amanat deasemenea planurile, deci iPhone XS va ramane cu un avantaj imens in fata restului producatorilor Android.

“With sub-10nm node manufacturing requiring huge capex, a number of foundries have slowed down their investment pace while fabless chipmakers stick with 14/12nm products for cost reasons. Instead of developing the industry’s first 7nm SoC chip, Qualcomm and MediaTek have both moved to enhance their upper mid-range offerings by rolling out respective new 14/12nm solutions.”

iPhone XS va avea doar in seria Huawei MATE 20 un rival serios pentru procesoarele de 7nm, insa e posibil ca Apple sa aiba un procesor net superior celui dezvoltat de catre Huawei, asa cum s-a intamplat intotdeauna. iPhone XS va ramane cu mult peste restul celorlalti producatori de telefoane Android in ceea ce priveste puterea de procesare, iar abia in 2019 vor apare ape piata smartphone-uri care sa-i tina piept in performante.