Primaria Bucuresti vrea sa INTERZICA iar UBER, Clever Taxi, sau Star Taxi

Primaria Bucuresti a conceput un nou proiect care prevede modificarea regulamentului de transport public in regim de taxi, si interzicerea UBER, Clever Taxi, sau Star Taxi.

Primaria Bucuresti INTERZICA UBER Clever Taxi Star Taxi

Primaria Bucuresti are iar in plan sa interzica aplicatiile de taximetrie care nu se conformeaza regulilor privind transportul de persoane, un nou proiect de regulament fiind gandit pentru a repune lumea la cheremul taximetristilor. Mai exact, primaria Bucuresti vrea sa interzica aplicatiile de taximetrie care functioneaza fara un dispecerat autorizat conform legii, deci UBER, Taxify, Star Taxi, Clever Taxi sunt direct vizate de aceasta modificare de regulament.

Niciunul dintre cele 4 servicii nu are un dispecerat autorizat de primarie pentru a face transport de persoane in regim taxi, insa doar ultimele doua aduc efectiv taxi-uri la usile clientilor, restul avand masini proprii. Daca acest proiect de regulament ar intra in vigoare, atunci niciunul dintre cele 4 nu ar trebui sa mai fie activ pana in momentul in care vor avea un dispecerat autorizat de catre primaria Bucuresti, ceea ce implica foarte multe schimbari pentru fiecare dintre ele.

Primaria Bucuresti vrea sa INTERZICA iar UBER, Clever Taxi, sau Star Taxi

Primaria Bucuresti nu este la prima tentativa de a interzice serviciile UBER, Taxify, Clever Taxi, sau Star Taxi, asa ca e greu de spus in ce masura acest proiect de regulament are sanse de a fi adoptat, sau nu. Pana acum nu s-a luat vreo masura pentru a interzice UBER, Taxify, Clever Taxi, sau Star Taxi, desi unii din primaria Bucuresti au incercat, exceptia fiind acum ca guvernul ar urma sa modifice legea taximetriei pentru a facilita adoptarea unui asemenea proiect.

“Pe teritoriul Municipiului București, serviciile de dispecerat sunt obligatorii pentru toți transportatorii autorizați și nu se pot executa decât de dispecerii de taxi autorizați de Autoritatea de Autorizare a Primăriei Municipiului București.”

Daca proiectul va fi adoptat, atunci oamenii vor fi obligati sa revina la taxi-urile de care au fugit, insa imi vine greu sa cred ca UBER, Taxify, Clever Taxi, sau Star Taxi vor ceda atat de usor in aceasta lupta. Parerea mea este ca UBER, Taxify, Clever Taxi, sau Star Taxi nu vor fi interzise prea curand, indiferent cat de mult ar dori primaria Bucuresti sa faca asta, iar daca s-ar intampla asa ceva, clientii ar trebui sa suporte din nou ceea ce mai nimen nu regreta.