Apple Watch: Succes INCREDIBIL pe Piata Wearable

Apple Watch a ramas lider pe piata wearable-urilor, smartwatch-ul celor de la Apple intrecand concurenta, in principal multumita seriei Apple Watch 3, cu vanzari mari.

Apple Watch Succes Piata Wearable

Apple Watch a avut parte de un succes incredibil de mare pe piata wearable-urilor in T2 2018, compania Apple reusind sa produca un smartwatch care sa fie deasupra tuturor produselor de acest gen. Conform celor de la IDC, Apple Watch s-a vandut in 4.7 milioane de exemplare in T2 2018, cu 500.000 de unitati mai mult decat cel mai apropiat competitor, cei de la Xiaomi.

Apple Watch a inregistrat o crestere de 38.4% a vanzarilor fata de T2 2017, sau 1.3 milioane de unitati, aceasta fiind cea mai mare crestere in unitati dintre toti producatorii. Apple este lider de piata cu o cota de 17%, fiind urmata de catre Xiaomi cu 15.1%, cei de la Fitbit inregistrand o scadere de 21.7% a vanzarilor, asa ca au cazut pe locul 3, cu o cota de 9.5%.

Apple Watch: Succes INCREDIBIL pe Piata Wearable

Apple Watch Succes Piata Wearable

Huawei vine totusi puternic din urma, dublandu-si vanzarile in ultimul an de zile, si ajungand la 1.8 milioane de unitati, reusin sa intreaca inclusiv compania Garmin in topul producatorilor. Desigur ca deocamdata Huawei este foarte departe de Apple in ceea ce priveste vanzarile, dar aceasta situatie este temporara, cei de la Huawei dorind sa intreaca Apple in tot si in toate.

Apple Watch a avut succes multumita seriei 3, lansate de catre compania Apple in toamna anului trecut, insa pe 12 septembrie este asteptata o noua serie 4, cu multe noutati. Daca lucrurile vor merge in aceeasi directie, atunci e foarte probabil ca vanzarile Apple Watch sa creasca substantial in urmatoarele luni, consolidand pozitia de lider a celor de la Apple.