Pentagonul Afectat de o GRAVA PROBLEMA de Securitate

Pentagonul este afectat de o grava problema de securitate, care implica si zeci de mii de angajati ai departamentului de aparare din SUA, dar nu numai.

pentagon problema securitate 359339

Pentagonul, centrul armatei SUA, este in centrul unui nou scandal dupa ce datele a zeci de mii de angajati au fost expuse hackerilor in ultimele luni fara ca vreun reprezentant al armatei sa stie despre acest lucru. Vorbim despre informatii despre calatorii pentru peste 30.000 de angajati ai Pentagonului, acestea incluzand date privind cardurile bancare ale angajatilor, plus informatii privind identificarea acestora, deci problema este una extrem de serioasa, chiar daca date secrete n-au fost accesate.

Pentagonul sustine ca bresa de securitate nu a fost exploatata in serverele sale, ci la o companie care furnizeaza diverse servicii pentru angajatii sai, insa ancheta privind accesarea datelor de catre hackeri este in plina desfasurare. Cei de la Pentagon sustin ca numarul angajatilor ale caror date au fost expuse in fata hackerilor ar putea fi totusi mai mare decat cifra initiala, deci e posibil ca mult mai multi oameni sa aiba probleme serioase in viitorul nu foarte indepartat.

Pentagonul Afectat de o GRAVA PROBLEMA de Securitate

Pentagonul a afirmat ca bresa de securitate ar fi avut loc la o companie partenera, insa deocamdata nu se stie cum ar fi accesat hackerii informatiile, insa nici de la ce data, deoarece abia acum a fost descoperita problema. Conform unor surse din cadrul Pentagonului, e posibil ca bresa de securitate sa fi avut loc acum cateva luni bune, iar daca acest lucru este adevarat, atunci e foarte posibil ca numarul angajatilor afectati sa fie cu mult mai mare decat s-a estimat initial.

“The Pentagon on Friday said there has been a cyber breach of Defense Department travel records that compromised the personal information and credit card data of U.S. military and civilian personnel. According to a U.S. official familiar with the matter, the breach could have affected as many as 30,000 workers, but that number may grow as the investigation continues. The breach could have happened some months ago but was only recently discovered.”

Pentagonul a fost mai mereu tinta hackerilor din cauza informatiilor secrete care sunt stocate in cadrul cladirii militare, insa de aceasta data n-a fost accesat vreun document secret, care ar putea pune in pericol siguranta nationala. Pentagonul are aceasta bresa de securitate anuntata intr-o saptamana in care si cei de la Google au confirmat o problema similara, si intr-un plin scandal care implica inclusiv compania Facebook, iar asta confirma ca nimic nu e sigur, daca nu stiati asta deja.

1 COMENTARIU