Huawei, Samsung: CRESTERI MARI pentru Preturile Smartphone

Huawei, Samsung, si alti producatori pregatesc cresteri mari pentru preturile telefoanelor pe care le vand, iata motivul schimbarii radicale.

huawei samsung pret telefon 359898

Huawei, Samsung, si multi alti producatori de telefoane Android vor fi obligati sa creasca si mai mult preturile smartphone-urilor in urmtoarele luni din cauza schimbarilor pe care le face compania Google pentru distributia Android. V-am spus deja ca Google pregateste o taxa pentru Android, aceasta urmand a fi platita ca licenta pentru producatorii care vor sa foloseasca acest sistem de operare cu serviciile companiei, iar Huawei, Samsung, si altii vor fi afectati.

Huawei, Samsung, si multi alti producatori vor trebui sa suporte o taxa de licentiere de pana la 40 de dolari pentru fiecare smartphone pe care-l vand cu Android, si au serviciile companiei Google integrate. Taxa este una maxima, si poate fi ceva mai mica decata Huawei, Samsung, si alti producatori reusesc sa ajunga la intelegeri cu Google pentru subventionarea ei, insa impunerea sa se va regasi in pretul final pe care clientii il vor plati pentru produsele pe care le vor.

Huawei, Samsung: CRESTERI MARI pentru Preturile Smartphone

Huawei, Samsung, vor creste cu minim 60 – 80 de euro preturile telefoanelor pe care le vand cu sistem de operare Android din cauza taxei de licentiere impusa de catre Google, insa cresterea ar putea ajunge si la 100 de euro. Practic, Huawei, Samsung, si alti producatori ar putea fi obligati sa isi vanda telefoanele la preturi foarte apropiate de cele ale telefoanelor iPhone vandute de catre compania Apple, totul din cauza amenzii impuse de catre Comisia Europeana impotriva Google.

Huawei, Samsung, si alti producatori ar putea avea vanzarile serios afectate de cresterea preturilor smartphone-urilor premium cu pana la 100 de euro daca aceasta taxa de licentiere va fi impusa in forma dorita acum de catre Google. Desigur ca se va gasi o justificare pentru orice fel de modificari vor fi facute la preturile telefoanelor vandute de catre companiile Huawei, Samsung, sau altele, insa probabil toata lumea va ramane cu un gust amar, indiferent ce s-ar spune.

36 COMENTARII

  1. pai cei cu iphone mac etc au preturi medii de 1500 euro, in tabara android preturile medii sunt pe la 300-400 euro…”daca o faci la adresa noastra”
    ok daca te simti si te bagi in aceasta “generalizare” e clar ca am dreptate si esti unul dintre ei…si mai ales ca te ataci…
    Nu e vina mea sau a nimanui ca nu faci mai multi bani, vina iti apartine. Dar acest lucru putini il realizaeaza, prefera sa dea reply si sa raspunda “cu aceeasi moneda”

  2. Arată-mi o ofertă de vânzare a vreunui Allview sau Samsung la 21 euro (100 RON). Arată-mi ce a postat Android Police, obsedatule de S8+.

  3. Inteleg ca dupa ce fura prin teste acum se si scumpesc!? Adica pretul per pocnitoare creste cu 40 de firfiroi iar la alea mai rasarite chiar si cu 100? Ce intamplare, faci un pocinog la UE si incasezi la de la utilizatori niste bani pentru niste chestii moca in trecut? Ma duc sa desfac sampania!

  4. Daca Apple isi permite sa vanda telefoane la pret de Oled Tv , Mac Book concurenta la randul lor trebuie sa alinieze preturile .

  5. Eu cred ca asta e vrajeala.Ce face omul face si maimuta.Daca apple a scumpit telefoanele cum sa nu le scumpeasca si ei? Daca apple a scos telefon cu notch cum sa nu scoata si ei? Ce conteaza ca nu e bine? Asa face apple asa fac si ei.Jalnica gandire.Apple e departe de perfect si oeice alt competitor ar putea (daca ar avea minimul de inteligenta) sa inteleaga ce trebuie preluat si ce nu. Preturile la telefoane sunt foarte foarte mari.eu cred ca nu mai are rost sa cumperi un flagship cand telefoanele de 1700-2000 lei sunt foarte bune pentru ce au nevoie majoritatea consumatorilor

  6. HAHAHAH, telefoanele cu android, devin dintr-o mizerie ieftina, o mizerie scumpa
    Asta face bine celor de la Apple…daca high end android cresc de la anul cu 100$/€

  7. Stai liniștit, cine are 1000 € pt un S9+ sau un Mate 20 Pro, are și 1100…
    Dar datorită războiului comercial cu China, și Apple s-ar putea să mai scumpească produsele… și să vedem atunci cât de mulți proști vor sa 1100 pe un Xr cu display hd.. ?

  8. stai linistit…cine avea 800€ pt un S8…abia s-a kcct pe el sa mai dea inca 100 in plus pt S9…dar inca 200-300 euro in plus? fara sa i se mareasca salariu? never

    La Apple nu prea conteaza….deja a depasit pragul de mult timp…Apple merge spre 2000 euro

  9. Care e desteptul ala din tabara Android sa dea 1000€ pe un telefon limitat la 720p ?? Doar fanii Apple vor sta la cozi sa dea 4100 lei pe un telefon ce intra in categoria J6 2018 , cei de la Samsung vand astfel de telefoane cu 900-1000 lei ;))

  10. Stai tu liniștit Serebelule, ca totalul smartphone-urilor premium cu Android depășește totalul smartphone-urilor premium iPhone. Cine vrea Android își va lua întotdeauna smartphone cu Android iar cine vrea ios își va lua iPhone cu ios.

    Ai găsit alt motiv să jignești utilizatorii de android.

  11. Păi ai văzut mulți oameni de genul ăsta pentru că printre oamenii ăștia îți duci tu traiul. Ăștia sunt prietenii tăi care își fac rate pentru un telefon de 300 euro.

  12. exact, cine isi permite sa dea 1000 euro pt Xr cu display HD…isi permite cam orice…in tabara android nu poti spune asta…cine si-ar permite sa dea 1000 euro pt HD ?! Nimeni…acolo sunt calculati banii pana la sange ca e lumea saraca

  13. In tabara android găsești deja rar la rezoluție HD..numa Apple își bate joc de oameni la preturile alea. In 1500 de euro nu e mai presus cu nimic decât un android de 600-800. Adică este,cu o secundă deschide mai repede Instagram,Facebook și jocurile. La camera e inferior..autonomie baterie la fel

  14. În tabăra Android nu e nimeni bătut în cap să dea banii ăia pe un HD… și chiar dacă ar fi, nu găsește pt că doar Apple poate să își bată joc de oameni. ?

  15. Este foarte relevant un ppi de 330 vs 3000 la un ecran de 6 inci. Ce prostii scrii?
    Voi aveți ochelari VR pe iPhone? Ai încercat să folosești o cască VR cu un ecran la rezoluție HD Ready? Bleah… 720p in 2018…

  16. Înțeleg că cei cu iPhone dau pe-afară de bogați… eu vorbeam de cât îi duce capul. Asta dacă vrei să generalizez, deși nu e corect, dar dacă tu o faci la adresa noastră mereu… îți răspund cu aceeași monedă.

  17. Performantele sunt la fel de bune si pe Android , sigurata e pusa la indoiala si pe iOS iar ecosistemul creeaza fanatici rupti de realitate .

  18. pai cei cu iphone mac etc au preturi medii de 1500 euro, in tabara android preturile medii sunt pe la 300-400 euro…”daca o faci la adresa noastra”
    ok daca te simti si te bagi in aceasta “generalizare” e clar ca am dreptate si esti unul dintre ei…si mai ales ca te ataci…
    Nu e vina mea sau a nimanui ca nu faci mai multi bani, vina iti apartine. Dar acest lucru putini il realizaeaza, prefera sa dea reply si sa raspunda “cu aceeasi moneda”

  19. Să dai 1000 euro pe un telefon Android, asta e prostie când există telefoane şi cu 100 RON dacă vrei să te “joci” cu Android-ul. Apple are şi de ce să ceară 1000 de euro pe un telefon, iOS vezi doar la ei şi crede-mă, este extrem de bun.

  20. Apoi de mac book nu discutam ca la prețul lui e cam inferior ? pentru prețul ăla nu rulează un joc…iar în 4000-6000 lei cumperi un laptop calumea

  21. Un laptop ok pentru gaming, Asus ROG de exemplu, se joaca undeva intre 11000-13000 lei. Mcbook Pro nu este pentru gaming, sper ca macar stiai acest lucru, nu?

  22. Încă mai aștept link cu oferta de smartphone-uri Android la 100 RON (21-22 euro)
    Dacă nu ai dovada, stai naibii in banca ta și nu mai minți!!!

  23. Nici nu are interesul, banii nu vin din zona aia! Intreaba un comerciant cate laptopuri dedicate pentru gaming vinde. Stai linistit, nici nu o sa faca prea curand un portabil pentru gaming, nu au atata plastic 😉