Huawei, Samsung: CRESTERI MARI pentru Preturile Smartphone

Huawei, Samsung, si alti producatori pregatesc cresteri mari pentru preturile telefoanelor pe care le vand, iata motivul schimbarii radicale.

huawei samsung pret telefon 359898

Huawei, Samsung, si multi alti producatori de telefoane Android vor fi obligati sa creasca si mai mult preturile smartphone-urilor in urmtoarele luni din cauza schimbarilor pe care le face compania Google pentru distributia Android. V-am spus deja ca Google pregateste o taxa pentru Android, aceasta urmand a fi platita ca licenta pentru producatorii care vor sa foloseasca acest sistem de operare cu serviciile companiei, iar Huawei, Samsung, si altii vor fi afectati.

Huawei, Samsung, si multi alti producatori vor trebui sa suporte o taxa de licentiere de pana la 40 de dolari pentru fiecare smartphone pe care-l vand cu Android, si au serviciile companiei Google integrate. Taxa este una maxima, si poate fi ceva mai mica decata Huawei, Samsung, si alti producatori reusesc sa ajunga la intelegeri cu Google pentru subventionarea ei, insa impunerea sa se va regasi in pretul final pe care clientii il vor plati pentru produsele pe care le vor.

Huawei, Samsung: CRESTERI MARI pentru Preturile Smartphone

Huawei, Samsung, vor creste cu minim 60 – 80 de euro preturile telefoanelor pe care le vand cu sistem de operare Android din cauza taxei de licentiere impusa de catre Google, insa cresterea ar putea ajunge si la 100 de euro. Practic, Huawei, Samsung, si alti producatori ar putea fi obligati sa isi vanda telefoanele la preturi foarte apropiate de cele ale telefoanelor iPhone vandute de catre compania Apple, totul din cauza amenzii impuse de catre Comisia Europeana impotriva Google.

Huawei, Samsung, si alti producatori ar putea avea vanzarile serios afectate de cresterea preturilor smartphone-urilor premium cu pana la 100 de euro daca aceasta taxa de licentiere va fi impusa in forma dorita acum de catre Google. Desigur ca se va gasi o justificare pentru orice fel de modificari vor fi facute la preturile telefoanelor vandute de catre companiile Huawei, Samsung, sau altele, insa probabil toata lumea va ramane cu un gust amar, indiferent ce s-ar spune.