Huawei: de ce PIERDE foarte MULT cu MATE 20 Pro

Huawei pierde foarte mult cu seria MATE 20 Pro, compania chinezeasca neavand in momentul de fata vreo solutie pentru a rezolva problemele foarte grave.

Huawei pierde mate 20 pro

Huawei a anuntat saptamana trecuta seria MATE 20 pentru fanii din lumea intreaga, si vorbim despre o serie de telefoane foarte interesante pe care chinezii le au in momentul de fata in vanzare, insa nu chiar peste tot. Huawei a lansat seria MATE 20 la nivel global, Huawei MATE 20 Pro fiind in centrul atentiei, insa din pacate pentru chinezi, niciunul dintre telefoane nu urmeaza sa fie disponibile pentru achizitie in SUA din cauza guvernului american.

Huawei are interdictie de a-si vinde telefoanele in tara la agentiile guvernamentale, si firmele care au contracte cu acestea, iar marile lanturi de magazine refuza sa vanda telefoanele intr-o incercare de a coopera cu autoritatile. In urma tuturor acestor decizii, Huawei, care in T2 2018 a fost cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel global, a ramas fara posibilitatea de a-si vinde telefoanele intr-una dintre cele mai mari piete de pe planeta.

Huawei: de ce PIERDE foarte MULT cu MATE 20 Pro

Huawei pierde foarte multi bani din cauza faptului ca nu-si poate vinde telefoanele in SUA, acolo unde MATE 20 Pro ar fi fost o mare bataie de cap pentru cei de la Apple, sau Samsung, care sunt lideri in vanzari in momentul de fata. Cei de la Huawei ar putea depasi chiar si Samsung in vanzarile de smartphone-uri daca ar avea acces la piata din SUA, insa deocamdata acest lucru pare complet imposibil, insa nu se stie ce s-ar putea intampla peste cativa ani.

Huawei a reusit, chiar si fara SUA, sa intreaca Apple in vanzarile de smartphone-uri in T2 2018, iar acest lucru s-ar putea intampla iar pentru ca peste vara cei din Cupertino au inregistrat mai mult ca sigur o scadere in vanzari. Seriile iPhone XS si iPhone XR ar putea avea deasemenea vanzari nu foarte mari, din cauza pretului foarte mare al telefoanelor, asa ca Huawei ar putea ramane pe pozitia a doua in topul vanzatorilor, poate chiar si in T4 2018, atunci cand Apple inregistreaza, de obicei, recorduri de vanzari.