ATENTIE! TEAPA cu NUMERE NECUNOSCUTE, NU Raspunde la Acestea

Teapa cu numere necunoscute a facut multe victime in randul romanilor, iata la care nu trebuie sa raspunzi, si ce risti daca faci greseala de a le apela.

numere necunoscute teapa raspunde

Numerele necunoscute ar trebui sa va dea imediat suspiciunea ca o persoana incearca sa va “traga o teapa”, iar aici vorbim despre cele care au prefixuri din afara Romaniei, autoritatile de la CERT-RO facand o noua avertizare pentru Romani. Mai exact, vorbim despre tepe cu numere necunoscute din strainatate care sunt folosite pentru a apela inclusiv romani ele fiind facute de catre oameni care va apeleaza folosind linii cu suprataxa, iar sute de romani ar fi fost pacaliti in acest mod.

Numerele necunoscute au prefixurile unor tari din strainatate, si vin din tari precum Pakistan (+92), Senegal (+221), Mali (+223), Niger (+227), sau chiar Rusia, unde prefixul este +7. Desigur ca si numere necunoscute din Africa de Sud, sau Serbia sunt folosite pentru a pacali romani, hackerii apeland persoanele, iar in momentul in care acestea raspund ei inchid, si asteapta sa fie sunati, in acel moment apelantul fiind taxat pentru ca a sunat la respectivul numar de telefon.

ATENTIE! TEAPA cu NUMERE NECUNOSCUTE, NU Raspunde la Acestea

Metoda de tepuire cu numere necunoscute din strainatate functioneaza, si chiar destul de bine, pentru ca foarte multi romani s-au plans de faptul ca au fost taxati cu sume destul de mari dupa ce au apelat aceste numere de telefon. Desigur ca sumele vor trebui platite dupa apelarea numerelor necunoscute, iar asta pentru ca operatorii de telefonie mobila nu vor sa acopere costurile necunostintei oamenilor, costurile fiind si de cateva zeci de euro pe minut, in unele cazuri.

“Trebuie să închidem imediat apelul şi eventual dacă se mai întămplă chestia asta să blocăm acele apeluri din meniul telefonului. Recomandăm utilizatorilor de telefonie fixă sau mobilă să nu sune înapoi către destinaţii necunoscute cu care nu interacţionează în mod deosebit. Încearcă să obţină informaţii legate de date personale: nume, data naşterii, informaţii legate de carduri. Recomandarea noastră pentru clienţi este să nu furnizeze astfel de informaţii.”

De fiecare data cand sunteti apelati de numere necunoscute, mai ales al caror prefix nu il cunoasteti, evitati sa raspundeti, insa raspunderea nu va taxeaza, dar apelarea inapoi va genera o taxare imediata. Mai mult decat atat, daca raspundeti din curiozitate, si persoanele din spatele acestor numere necunoscute va cer informatii personale, inchideti imediat apelul si blocati numarul de telefon pentru a nu mai fi apelati, pentru ca s-ar putea sa pierdeti destul de multi bani din cauza hackerilor.

2 COMENTARII

  1. Cei ce fac asta nu sunt hackeri , persoanele care fac asta , o fac deoarece nu pot fi hackeri . Ca si cum ai spune ca lsd te omoara cand defapt e mediatizat gresit si defapt el te trezeste la realitate 🙂
    Informarea falsa atinge publicul iar prostia lor o da mai departe .

  2. oricine poate inchiria numere cu suprataxa, asta nu inseamna hacker. Iar hackerii au luat nastere din prostia omeneasca, daca esti inteligent nici-un hacker din lume nu te poate “sparge”! Iar pt apelurile astea sunt vizate retarzii care isi pun numerele de telefon personale pe site-uri de vanzari,facebook,instagram,etc!!!