Huawei. NOI PROBLEME foarte SERIOASE in Europa

Huawei. Noi probleme foarte serioase au aparut in Europa pentru producatorul de telefoane mobile, iata cu ce trebuie sa se lupte acum din nou.

huawei europa

Huawei. Producatorul chinez are noi probleme foarte mari in Europa, compania urmand a trece printr-o noua serie de acuzatii cu privire la capacitatea sa de a oferi siguranta pentru companii si clienti. Mai exact, Marea Britanie pune acum in discutie capacitatea celor de la Huawei de a oferi echipamente de telecomunicatii care sa nu fie spionate de catre guvernul chinez, autoritatile din regat trimitand scrisori de atentionare catre operatorii de telefonie mobila.

Huawei. Desigur ca nu a fost mentionata compania chinezeasca, insa guvernul britanic le cere operatorilor de telefonie mobila sa isi reduca dependenta de un singur furnizor de echipamente pentru servicii de telefonie. Desi autoritatile britanice n-au mentionat Huawei ca fiind “tinta” atentionarii lor, presedintii operatorilor de telefonie mobila au inteles ca scopul este de a-i convinge, fara a-i obliga, sa cumpere echipamente si de la alti furnizori, reducand dependenta de chinezi.

Huawei. NOI PROBLEME foarte SERIOASE in Europa

Huawei. Acuzatii foarte grave au fost aduse pentru compania chinezeasca in SUA, Australia, si chiar Canada, primele doua interzicand folosirea echipamentelor chinezilor pentru realizarea retelelor 5G de mare viteza. In Marea Britanie erau discutii privind interzicerea posibilitatii celor de la Huawei de a vinde echipamente pentru retelele 5G, iar acum guvernul face primii pasi spre o asemenea decizie, desi deocamdata doar discuta cu operatorii si incearca o abordare mai diplomatica a situatiei.

“The U.K. government is reviewing the makeup of its telecommunications-equipment market—a move that executives say ratchets up scrutiny of China’s Huawei Technologies Co. The government last month sent a letter to telecom firms, including cellular and internet providers, saying it would review whether the country was too reliant on a single hardware provider. The letter didn’t single out any specific company by name, but executives at businesses that received the letter said it was clear to them that Huawei was the target.”

Huawei. Mai mult ca sigur posibilitatea companiei de a vinde echipamente pentru retelele 5G din Marea Britanie va fi limitata, sau complet blocata, autoritatile aratand foarte clar ca nu prea au incredere in producatori de telefoane si echipamente telecom. Daca Huawei va avea intr-adevar o limitare, sau interdictie, de a vinde echipamente pentru retele 5G in Marea Britanie, atunci alte tari europene vor urma exemplu, mai putin Romania, unde compania liciteaza pentru modernizarea serviciului de urgenta 112, critic pentru siguranta nationala.