Huawei. Lovitura DURA, Director IMPORTANT ARESTAT

Huawei. O lovitura foarte dura ii este aplicata astazi companiei chienzesti, un director important fiind arestat la cererea SUA, iata ce acuzatii grave i se aduc.

huawei arestare

Huawei. O noua lovitura foarte dura ii este data companiei chinezesti astazi dupa ce unul dintre membrii foarte importanti ai echipei de conducere a fost arestat de catre autoritati pentru incalcarea unor embargo-uri. Mai exact, Meng Wanzhou, fiica CEO-ului companiei Huawei, a fost arestata de catre autoritatile canadiene, la cererea celor din SUA, ea fiind acuzata de faptul ca a incalcat interdictia americanilor de a vinde produse catre Iran, desi compania a fost deja sanctionata pentru asta.

Huawei. Nu se stie deocamdata daca este vorba despre incalcarea anterioara a sanctiunilor impuse de catre SUA impotriva Iranului, si a interdictiei companiilor americane sa vanda produse catre aceasta tara. Indiferent de acest lucru, arestarea fiicei presedintelui Huawei este o lovitura foarte dura data companiei, dar si negocierilor care sunt duse in momentul de fata intre presedintele SUA si cel al Chinei privind acordul comercial si sanctiunile aferente.

Huawei. Lovitura DURA, Director IMPORTANT ARESTAT

Huawei. In urma anuntarii arestarii fiicei CEO-ului companiei, Meng Wanzhou, care este si CFO, pretul actiunilor a inceput sa scada pe bursa americana, acelasi lucru intamplandu-se si cu actiunile celor de la ZTE, sau ale partenerilor companiei. Arestarea de astazi pune si mai mult in discutie evolutia companiei Huawei dupa ce SUA a cerut interzicerea la nivel globala  echipamentelor de telefonie mobila ale companiei, si impiedicarea folosirii lor pentru viitoare retele 5G, telefoanele fiind deasemenea interzise in institutiile din SUA.

The daughter of Chinese tech giant Huawei’s founder has been arrested in Canada and is facing extradition to the United States. The arrest is related to violations of U.S. sanctions, a person familiar with the matter said. Meng, one of the vice chairs on the company’s board and the daughter of company founder Ren Zhengfei, was arrested on Dec. 1 at the request of U.S. authorities and a court hearing has been set for Friday.

Huawei. Aceasta arestare poate duce si la blocarea activitatii subsidiarei din SUA, plus eventuala aplicare a unei amenzi uriase, asa cum s-a intamplat in cazul celor de la ZTE cu doar cateva luni de zile in urma. Indiferent cum va gestiona compania situatia, este destul de clar ca SUA este pornita sa distruga Huawei, iar fiecare lovitura pe care o da companiei afecteaza imaginea acesteia, credibilitatea ei, si in subsidiar afecteaza inclusiv guvernul chinez, care ar fi strans legat de conducerea companiei, conform zvonurilor.