Huawei. Suma URIASA PLATITA de CFO pentru a SCAPA de AREST

Huawei. Iata ce suma uriasa a fost platita de catre CFO-ul companiei pentru a scapa de arest si a incerca din libertate sa evite extradarea catre SUA.

huawei cautiune

Huawei. Saptamana trecuta, CFO-ul companiei, Meng Wanzhou, a fost arestat in Canada in urma unui mandat emis de catre SUA prin august, acuzatia fiind de incalcare a embargo-ului impotriva Iranului, si de fraudarea bancilor americane. Noaptea trecuta a avut loc ultima audiere in fata judecatorilor canadieni care trebuiau sa decida daca fiica actualului CEO al Huawei ramane in arest, decizia fiind de a o retine, daca nu plateste o cautiune de 7.5 milioane de dolari.

Huawei. Desigur ca fiica actualului CEO al companiei a depus aceasta cautiune la instanta canadiana, ea fiind eliberata, iar acum cel mai probabil va ajunge in China cu ajutorul diplomatilor de acolo, iar o extradare va fi complet imposibila. CFO-ul Huawei este obligat sa poarte o bratara electronica pentru localizare, i-a fost confiscat pasaportul, trebuie sa aiba o echipa de securitate indiferent unde se plimba prin Vancouver, iar politia o poate vizita oricand acasa pentru a verifica daca mai e in tara.

Huawei. Suma URIASA PLATITA de CFO pentru a SCAPA de AREST

Huawei. Cautiunea de 7.5 milioane de dolari a fost platita de catre sotul sau si inca 4 colegi, ei depunand bani si lasand garantie diverse proprietari, care vor ramane la statul canadian daca Meng Wanzhou va decide sa fuga din tara. Desi SUA a cerut ca retinerea sa se faca fara cautiune, judecatorii n-au fost de acord, insa americanii probabil se tem, pe buna dreptate, ca autoritatile din China vor incerca sa o ajute sa paraseasca rapid Canada, inainte de a fie xtradata catre SUA.

Huawei’s Chief Financial Officer Meng Wanzhou was granted bail by a Canadian court, allowing the executive to stay in her Vancouver home as she awaits a possible extradition to the U.S. over fraud charges. Justice William Ehrcke of the British Columbia Supreme Court agreed to release Meng on the condition she post bail of C$10 million ($7.5 million), including at least C$7 million in cash, and submit five people who would act as “sureties” — guarantors to ensure she complies with the bail terms who would lose the cash or other assets they put up if she were to flee.

Huawei. Avand in vedere ardoarea cu care China o apara pe Wanzhou, e foarte posibil sa o ajute sa paraseasca tara inainte de a fi extradata catre SUA, iar asta ar escalada conflictul dintre americani si chinezi. Separat de asta, Huawei ar urma sa aiba interdictie pentru echipamentele 5G inclusiv in Franta si Germania, dupa ce Marea Britanie si Japonia au facut deja anunturi conform carora nu vor permite folosirea produselor companiei pntru retelele din tara.

3 COMENTARII

  1. Asta e scenariu american , nu e prima data cand americanii recurg la astfel de inscenari , vezi cum au scapat de seful fondului monetar in 2011 , adica ala se ducea la New York sa violeze femeile alora , si el si un bancher de 74 ani apropiat fostului sef FMI , la 74 ani viril nevoie mare i se aprinsese scanteia dupa o camerista , oamenii apropiati doar ca agresiunile au fost zile si holtelui diferite , bai apetisante rau cameristele astea din america ;)))