Windows 10. Functia SPECIALA Anuntata de Microsoft

Windows 10. O noua functie speciala a fost anuntata de catre compania Microsoft pentru utilizatorii din lumea intreaga, iata ce schimbare majora aduce.

windows 10 sandbox

Windows 10. O noua functie speciala a fost anuntata de catre compania Microsoft pentru implementare in sistmeul sau de operare, aceasta urmand a creste substantial nivelul de securitate al calculatoarelor pe care va rula. Conform celor de la Microsoft, Windows 10 urmeaza sa aiba disponibila o noua functie care permite rularea intr-un mediu securizat a aplicatiilor suspicioase care pot afecta functionalitatea calculatoarelor, adica acelea cu malware si virusi care pot fura date, sau alte informatii confidentiale.

Windows 10. Pentru ca utilizatorii nu stiu intotdeauna cat de periculoase pot fi aplicatiile, sistemul de operare va avea un modul numit Sandbox, acesta permitand rularea acelor aplicatii intr-un mod izolat. Asta inseamna ca indiferent ce fel de cod malitios ar exista intr-o aplicatie deschisa in Windows 10, acest sistem va bloca infectarea intregului calculator in momentul deschiderii, astfel ca hackerii nu vor mai putea infecta calculatoarele oamenilor.

Windows 10. Functia SPECIALA Anuntata de Microsoft

windows 10 sandbox aplicatii

Windows 10. Acest sistem permite rularea aplicatiilor in mod protejat doar pentru o perioada limitata de timp, ca si cum ar functiona intr-o masina virtuala, iar in momentul in care e oprit, tot ce a facut acel software va fi sters automat. Din pacate, asta inseamna si ca aplicatiile nu vor putea comunica cu altele din calculatoarele utilizatorilor care folosesc Windows 10, insa exista si unele compromisuri care trebuie facute pentru a beneficia de securitate mai buna.

Windows 10. Conform companiei Microsoft, aceasta functionalitate va fi implementata doar pentru versiunile Pro si Enterprise ale sistemului de operare, deci nu toata lumea se va putea bucura de ceea ce au ele de oferit. Deocamdata cei de la Microsoft doar testeaza aceasta noua functionalitate pentru Windows 10, ea necesitand activarea sistemului de virtualizare din BIOS pentru a functiona, deci persoanele care vor dori sa o foloseasca vor trebui sa stie si cate ceva despre modul in care functioneaza sistemele de acest gen.

8 COMENTARII

  1. Funcții și parafuncții de securitate … toate, de carton, aproape inutile. De când a lansat Windows 10 (upgrade de la 8.0 sau 8.1), Microsoft Corporation dă numai rateuri la updateuri, care au culminat, anul acesta, cu probleme serioase la sesiunea din toamnă. Încercând să le remedieze, Microsoftul alunecă, din ce în ce mai mult, pe panta ineficienței acestui sistem de operare. Ca exemplu, după cel mai recent update 18305.1003, al versiunii 1809 (având activat, deci, programul beta Insider Preview), mi-au rămas niște pictograme ale unor aplicații, pe desktop, inactive, de care nu mai puteam scăpa (am încercat să le trimit la coșul de gunoi, apoi, să le dezinstalez din Panoul de control sau, să revin la versiunile anterioare ale acestora, dar, degeaba, rămâneau, albe, inactive, pe câmpul de lucru (desktop)). Soluția: fie că am reinstalat aplicațiile, unde noua pictogramă o anula pe cea veche, fie că am ascuns, bifând la proprietăți, pictograma care nu putea fi înlocuită, fără a mai reinstala aplicația. Doar așa am putut remedia problema. Acesta este Windows 10 Pro, Insider Preview, conceput pentru dezvoltatori. Nemaivorbind de alt incovenient: ecranele verzi sau albastre, urmate de restartări, atunci când overclockez procesorul, la maxim, 4,7 GHz, din BIOS; ca să fie stabil, trebuie să-l urc doar până la viteza de 4,5 GHz (Intel i5 8600k Coffee Lake, cu placă de bază Gigabyte Z370 HD3 și 16 GB DDR4 memorie RAM Kingston FuryX 2400 MHz, overclockată, și ea, la 2800 MHz). Mai menționez că sistemul de operare este instalat pe memorie de tip PCI Express 3.0, NVMe (M.2), Samsung 960 Evo, 250 GB. La ce bun, atâtea investiții, unde, la jocuri, hardware-ul și software-ul trebuie să funcționeze, fără probleme, la setările maximale ?

  2. Funcții și parafuncții de securitate … toate, de carton, aproape inutile. De când a lansat Windows 10 (upgrade de la 8.0 sau 8.1), Microsoft Corporation dă numai rateuri la updateuri, care au culminat, anul acesta, cu probleme serioase la sesiunea din toamnă. Încercând să le remedieze, Microsoftul alunecă, din ce în ce mai mult, pe panta ineficienței acestui sistem de operare. Ca exemplu, după cel mai recent update 18305.1003, al versiunii 1809 (având activat, deci, programul beta Insider Preview), mi-au rămas niște pictograme ale unor aplicații, pe desktop, inactive, de care nu mai puteam scăpa (am încercat să le trimit la coșul de gunoi, apoi, să le dezinstalez din Panoul de control sau, să revin la versiunile anterioare ale acestora, dar, degeaba, rămâneau, albe, inactive, pe câmpul de lucru (desktop)). Soluția: fie că am reinstalat aplicațiile, unde noua pictogramă o anula pe cea veche, fie că am ascuns, bifând la proprietăți, pictograma care nu putea fi înlocuită, fără a mai reinstala aplicația. Doar așa am putut remedia problema. Acesta este Windows 10 Pro, Insider Preview, conceput pentru dezvoltatori. Nemaivorbind de alt incovenient: ecranele verzi sau albastre, urmate de restartări, atunci când overclockez procesorul, la maxim, 4,7 GHz, din BIOS; ca să fie stabil, trebuie să-l urc doar până la viteza de 4,5 GHz (Intel i5 8600k Coffee Lake, cu placă de bază Gigabyte Z370 HD3 și 16 GB DDR4 memorie RAM Kingston FuryX 2400 MHz, overclockată, și ea, la 2800 MHz). Mai menționez că sistemul de operare este instalat pe memorie de tip PCI Express 3.0, NVMe (M.2), Samsung 960 Evo, 250 GB. La ce bun, atâtea investiții, unde, la jocuri, hardware-ul și software-ul trebuie să funcționeze, fără probleme, la setările maximale ?

  3. Funcții și parafuncții de securitate … toate, de carton, aproape inutile. De când a lansat Windows 10 (upgrade de la 8.0 sau 8.1), Microsoft Corporation dă numai rateuri la updateuri, care au culminat, anul acesta, cu probleme serioase la sesiunea din toamnă. Încercând să le remedieze, Microsoftul alunecă, din ce în ce mai mult, pe panta ineficienței acestui sistem de operare. Ca exemplu, după cel mai recent update 18305.1003, al versiunii 1809 (având activat, deci, programul beta Insider Preview), mi-au rămas niște pictograme ale unor aplicații, pe desktop, inactive, de care nu mai puteam scăpa (am încercat să le trimit la coșul de gunoi, apoi, să le dezinstalez din Panoul de control sau, să revin la versiunile anterioare ale acestora, dar, degeaba, rămâneau, albe, inactive, pe câmpul de lucru (desktop)). Soluția: fie că am reinstalat aplicațiile, unde noua pictogramă o anula pe cea veche, fie că am ascuns, bifând la proprietăți, pictograma care nu putea fi înlocuită, fără a mai reinstala aplicația. Doar așa am putut remedia problema. Acesta este Windows 10 Pro, Insider Preview, conceput pentru dezvoltatori. Nemaivorbind de alt incovenient: ecranele verzi sau albastre, urmate de restartări, atunci când overclockez procesorul, la maxim, 4,7 GHz, din BIOS; ca să fie stabil, trebuie să-l urc doar până la viteza de 4,5 GHz (Intel i5 8600k Coffee Lake, cu placă de bază Gigabyte Z370 HD3 și 16 GB DDR4 memorie RAM Kingston FuryX 2400 MHz, overclockată, și ea, la 2800 MHz). Mai menționez că sistemul de operare este instalat pe memorie de tip PCI Express 3.0, NVMe (M.2), Samsung 960 Evo, 250 GB. La ce bun, atâtea investiții, unde, la jocuri, hardware-ul și software-ul trebuie să funcționeze, fără probleme, la setările maximale ?

  4. Funcții și parafuncții de securitate … toate, de carton, aproape inutile. De când a lansat Windows 10 (upgrade de la 8.0 sau 8.1), Microsoft Corporation dă numai rateuri la updateuri, care au culminat, anul acesta, cu probleme serioase la sesiunea din toamnă. Încercând să le remedieze, Microsoftul alunecă, din ce în ce mai mult, pe panta ineficienței acestui sistem de operare. Ca exemplu, după cel mai recent update 18305.1003, al versiunii 1809 (având activat, deci, programul beta Insider Preview), mi-au rămas niște pictograme ale unor aplicații, pe desktop, inactive, de care nu mai puteam scăpa (am încercat să le trimit la coșul de gunoi, apoi, să le dezinstalez din Panoul de control sau, să revin la versiunile anterioare ale acestora, dar, degeaba, rămâneau, albe, inactive, pe câmpul de lucru (desktop)). Soluția: fie că am reinstalat aplicațiile, unde noua pictogramă o anula pe cea veche, fie că am ascuns, bifând la proprietăți, pictograma care nu putea fi înlocuită, fără a mai reinstala aplicația. Doar așa am putut remedia problema. Acesta este Windows 10 Pro, Insider Preview, conceput pentru dezvoltatori. Nemaivorbind de alt incovenient: ecranele verzi sau albastre, urmate de restartări, atunci când overclockez procesorul, la maxim, 4,7 GHz, din BIOS; ca să fie stabil, trebuie să-l urc doar până la viteza de 4,5 GHz (Intel i5 8600k Coffee Lake, cu placă de bază Gigabyte Z370 HD3 și 16 GB DDR4 memorie RAM Kingston FuryX 2400 MHz, overclockată, și ea, la 2800 MHz). Mai menționez că sistemul de operare este instalat pe memorie de tip PCI Express 3.0, NVMe (M.2), Samsung 960 Evo, 250 GB. La ce bun, atâtea investiții, unde, la jocuri, hardware-ul și software-ul trebuie să funcționeze, fără probleme, la setările maximale ?

  5. Funcții și parafuncții de securitate … toate, de carton, aproape inutile. De când a lansat Windows 10 (upgrade de la 8.0 sau 8.1), Microsoft Corporation dă numai rateuri la updateuri, care au culminat, anul acesta, cu probleme serioase la sesiunea din toamnă. Încercând să le remedieze, Microsoftul alunecă, din ce în ce mai mult, pe panta ineficienței acestui sistem de operare. Ca exemplu, după cel mai recent update 18305.1003, al versiunii 1809 (având activat, deci, programul beta Insider Preview), mi-au rămas niște pictograme ale unor aplicații, pe desktop, inactive, de care nu mai puteam scăpa (am încercat să le trimit la coșul de gunoi, apoi, să le dezinstalez din Panoul de control sau, să revin la versiunile anterioare ale acestora, dar, degeaba, rămâneau, albe, inactive, pe câmpul de lucru (desktop)). Soluția: fie că am reinstalat aplicațiile, unde noua pictogramă o anula pe cea veche, fie că am ascuns, bifând la proprietăți, pictograma care nu putea fi înlocuită, fără a mai reinstala aplicația. Doar așa am putut remedia problema. Acesta este Windows 10 Pro, Insider Preview, conceput pentru dezvoltatori. Nemaivorbind de alt incovenient: ecranele verzi sau albastre, urmate de restartări, atunci când overclockez procesorul, la maxim, 4,7 GHz, din BIOS; ca să fie stabil, trebuie să-l urc doar până la viteza de 4,5 GHz (Intel i5 8600k Coffee Lake, cu placă de bază Gigabyte Z370 HD3 și 16 GB DDR4 memorie RAM Kingston FuryX 2400 MHz, overclockată, și ea, la 2800 MHz). Mai menționez că sistemul de operare este instalat pe memorie de tip PCI Express 3.0, NVMe (M.2), Samsung 960 Evo, 250 GB. La ce bun, atâtea investiții, unde, la jocuri, hardware-ul și software-ul trebuie să funcționeze, fără probleme, la setările maximale ?

  6. Funcții și parafuncții de securitate … toate, de carton, aproape inutile. De când a lansat Windows 10 (upgrade de la 8.0 sau 8.1), Microsoft Corporation dă numai rateuri la updateuri, care au culminat, anul acesta, cu probleme serioase la sesiunea din toamnă. Încercând să le remedieze, Microsoftul alunecă, din ce în ce mai mult, pe panta ineficienței acestui sistem de operare. Ca exemplu, după cel mai recent update 18305.1003, al versiunii 1809 (având activat, deci, programul beta Insider Preview), mi-au rămas niște pictograme ale unor aplicații, pe desktop, inactive, de care nu mai puteam scăpa (am încercat să le trimit la coșul de gunoi, apoi, să le dezinstalez din Panoul de control sau, să revin la versiunile anterioare ale acestora, dar, degeaba, rămâneau, albe, inactive, pe câmpul de lucru (desktop)). Soluția: fie că am reinstalat aplicațiile, unde noua pictogramă o anula pe cea veche, fie că am ascuns, bifând la proprietăți, pictograma care nu putea fi înlocuită, fără a mai reinstala aplicația. Doar așa am putut remedia problema. Acesta este Windows 10 Pro, Insider Preview, conceput pentru dezvoltatori. Nemaivorbind de alt incovenient: ecranele verzi sau albastre, urmate de restartări, atunci când overclockez procesorul, la maxim, 4,7 GHz, din BIOS; ca să fie stabil, trebuie să-l urc doar până la viteza de 4,5 GHz (Intel i5 8600k Coffee Lake, cu placă de bază Gigabyte Z370 HD3 și 16 GB DDR4 memorie RAM Kingston FuryX 2400 MHz, overclockată, și ea, la 2800 MHz). Mai menționez că sistemul de operare este instalat pe memorie de tip PCI Express 3.0, NVMe (M.2), Samsung 960 Evo, 250 GB. La ce bun, atâtea investiții, unde, la jocuri, hardware-ul și software-ul trebuie să funcționeze, fără probleme, la setările maximale ?

  7. Funcții și parafuncții de securitate … toate, de carton, aproape inutile. De când a lansat Windows 10 (upgrade de la 8.0 sau 8.1), Microsoft Corporation dă numai rateuri la updateuri, care au culminat, anul acesta, cu probleme serioase la sesiunea din toamnă. Încercând să le remedieze, Microsoftul alunecă, din ce în ce mai mult, pe panta ineficienței acestui sistem de operare. Ca exemplu, după cel mai recent update 18305.1003, al versiunii 1809 (având activat, deci, programul beta Insider Preview), mi-au rămas niște pictograme ale unor aplicații, pe desktop, inactive, de care nu mai puteam scăpa (am încercat să le trimit la coșul de gunoi, apoi, să le dezinstalez din Panoul de control sau, să revin la versiunile anterioare ale acestora, dar, degeaba, rămâneau, albe, inactive, pe câmpul de lucru (desktop)). Soluția: fie că am reinstalat aplicațiile, unde noua pictogramă o anula pe cea veche, fie că am ascuns, bifând la proprietăți, pictograma care nu putea fi înlocuită, fără a mai reinstala aplicația. Doar așa am putut remedia problema. Acesta este Windows 10 Pro, Insider Preview, conceput pentru dezvoltatori. Nemaivorbind de alt incovenient: ecranele verzi sau albastre, urmate de restartări, atunci când overclockez procesorul, la maxim, 4,7 GHz, din BIOS; ca să fie stabil, trebuie să-l urc doar până la viteza de 4,5 GHz (Intel i5 8600k Coffee Lake, cu placă de bază Gigabyte Z370 HD3 și 16 GB DDR4 memorie RAM Kingston FuryX 2400 MHz, overclockată, și ea, la 2800 MHz). Mai menționez că sistemul de operare este instalat pe memorie de tip PCI Express 3.0, NVMe (M.2), Samsung 960 Evo, 250 GB. La ce bun, atâtea investiții, unde, la jocuri, hardware-ul și software-ul trebuie să funcționeze, fără probleme, la setările maximale ?

  8. Funcții și parafuncții de securitate … toate, de carton, aproape inutile. De când a lansat Windows 10 (upgrade de la 8.0 sau 8.1), Microsoft Corporation dă numai rateuri la updateuri, care au culminat, anul acesta, cu probleme serioase la sesiunea din toamnă. Încercând să le remedieze, Microsoftul alunecă, din ce în ce mai mult, pe panta ineficienței acestui sistem de operare. Ca exemplu, după cel mai recent update 18305.1003, al versiunii 1809 (având activat, deci, programul beta Insider Preview), mi-au rămas niște pictograme ale unor aplicații, pe desktop, inactive, de care nu mai puteam scăpa (am încercat să le trimit la coșul de gunoi, apoi, să le dezinstalez din Panoul de control sau, să revin la versiunile anterioare ale acestora, dar, degeaba, rămâneau, albe, inactive, pe câmpul de lucru (desktop)). Soluția: fie că am reinstalat aplicațiile, unde noua pictogramă o anula pe cea veche, fie că am ascuns, bifând la proprietăți, pictograma care nu putea fi înlocuită, fără a mai reinstala aplicația. Doar așa am putut remedia problema. Acesta este Windows 10 Pro, Insider Preview, conceput pentru dezvoltatori. Nemaivorbind de alt incovenient: ecranele verzi sau albastre, urmate de restartări, atunci când overclockez procesorul, la maxim, 4,7 GHz, din BIOS; ca să fie stabil, trebuie să-l urc doar până la viteza de 4,5 GHz (Intel i5 8600k Coffee Lake, cu placă de bază Gigabyte Z370 HD3 și 16 GB DDR4 memorie RAM Kingston FuryX 2400 MHz, overclockată, și ea, la 2800 MHz). Mai menționez că sistemul de operare este instalat pe memorie de tip PCI Express 3.0, NVMe (M.2), Samsung 960 Evo, 250 GB. La ce bun, atâtea investiții, unde, la jocuri, hardware-ul și software-ul trebuie să funcționeze, fără probleme, la setările maximale ?