Politia. Echipament REVOLUTIONAR pentru Investigarea Crimelor

Politia. Echipamente revolutionare sunt folosite pentru investigarea crimelor, iata ce tehnologii de ultima ora aduc in anchete ceea ce ai vazut doar prin filme.

politia criminalist

Politia. In era tehnologiei, inclusiv politia beneficiaza de cele mai revolutionare tehnologii in ceea ce priveste investigharea crimelor, sau a altor infractiuni, iar in unele cazuri ceea ce vedem prin filme se intampla si in realitate. Mai exact, politia din Olanda foloseste tehnologie de ultima ora pentru a recrea 3D locurile in care se petrec infractiunile, si a intelege mult mai clar cum sunt intreprinse actiunile infractorilor, totul fiind generat pe calculator, la fel ca in filme.

Politia. Folosind camere speciale, locul comiterii unei infractiuni este inregistrat cu imagini la 360 de grade, astfel incat criminalistii au o vedere panoramica a locatiei, pentru a o putea recrea 3D pe calculator. Realitatea virtuala este folosita de catre politie pentru a face aceasta reproducere 3D a locului comiterii unei infractiuni, iar asta ii ajuta pe criminalisti sa estimeze traiectoriile gloantelor trase, locul in care s-a aflat infractorul, victima, si nu doar atat.

Politia. Echipament REVOLUTIONAR pentru Investigarea Crimelor

Politia. Imaginile 3D create pe calculator ii ajuta inclusiv pe criminalistii din alte zone sa vada locatia in care s-a petrecut o crima, si sa isi ajute coletii sa determine mult mai usor cum s-au desfasurat lucrurile. La baza acestor tehnologii revolutionare stau camerele cu inregistrare la 360 de grae, dar si un scanner special pe care politia trebuie sa il foloseasca pentru a putea sa inregistreze imagini de inalta calitate, si a avea o cat mai clara reprezentare a realitatii.

Politia. Echipamentele necesare pentru a face inregistrari de acest gen, si a le procesa in reproduceri 3D prin realitate virtuala costa nu mai putin de 100.000 de euro, ceva ce autoritatile din Romania nu pot sustine prea usor prin investitii. Politia din Olanda foloseste in anumite zone din tara echipamente de acest gen, iar cu ajutorul lor pot descoperi mult mai usor care sunt infractorii care au comis anumite crime, dar Romania este deocamdata foarte departe de asa ceva.