Huawei. Declaratii dupa Acuzatii GRAVE privind Actionariatul

Huawei. Primele declaratii ale companiei dupa acuzatiile grave privind actionariatul arata ceea ce se intampla in cadrul echipei de conducere.

Huawei actionari

Huawei. Saptamana aceasta compania chinezeasca a fost subiectul unui studiu care a avut drept scop sa dezvaluie faptul ca actionariatul ei nu este compus doar din angajati, ci s ca exista control din partea guvernului chinez. Doi profesori universitari s-au folosit de informatii disponibile public pentru a incerca sa demonstreze ca actiunile companiei Huawei sunt detinute si de catre guvernul de la Beijing, nu doar de catre aproape 100.000 dintre angajatii sai, asa cum sustine compania.

Huawei. Compania care lanseaza produsele vandute la nivel global, Huawei Technologies, este detinuta de catre un holding, care la randul sau este detinut de catre Ren Zengfei, si de catre o alta companie separata, dupa cum puteti vedea mai jos. Analizand informatiile disponibile public, profesorii au ajuns la concluzia ca separat de procentul detinut de catre Ren Zengfei, printre actiunile distribuite restului actionarilor ar mai fi si cateva procente care ar fi detinute de catre guvernul chinez.

Huawei. Declaratii dupa Acuzatii GRAVE privind Actionariatul

Huawei actionari china

Huawei. In fata acestor acuzatii, compania chinezeasca s-a aparat spunand ca intregul control asupra companiei este detinut de catre fondatorul sau, si ceilalti angajati ai companiei, care au primit actiuni. Huawei sustine in continure ca este o companie privata, detinuta in totalitate doar de catre oameni care lucreaza in cadrul sau, fara ca vreo alta entitate externa sa aiba vreun cuvant de spus in ceea ce priveste modul in care isi desfasoara afacerile.

Through the Union of Huawei Investment & Holding Co., Ltd, Huawei implements an Employee Shareholding Scheme that complies with applicable laws and regulations. The Representatives’ Commission is the organization through which the Union fulfills shareholder responsibilities and exercises shareholder rights. As Huawei’s highest decision-making body, the Representatives’ Commission elects members of the Board of Directors and the Supervisory Board.

Huawei. Compania spune deasemenea ca nu ar fi controlata de catre nicio persoana care sa fie angajat a statului chinez, iar acest lucru ar putea fi adevarat, sau ar putea fi o minciuna foarte greu de demonstrat. Indiferent de situatie, este cat se poate de clar faptul ca Huawei inca nu a reusit sa convinga lumea intreaga in legatua cu ceea ce se afla in spatele oamenilor care iau decizii importante privind evolutia sa si produsele pe care le lanseaza.

4 COMENTARII

  1. Doar acuzații și vorbe în vânt. Nici o dovadă concretă de la nimeni. La un moment dat o să devină penibili și de râs cei care acuză… deja lumea se satură de hate și vrăjeală.