Huawei. Software de SPIONARE Descoperit de Vodafone

Huawei. Software de spionare a fost descoperit de catre Vodafone in Europa, iata ce produse ale companiei erau afectate, si cati clienti au avut de suferit.

Huawei software spionare

Huawei. Dupa luni si luni de zile de avertismente ale SUA cu privire la problemele pe care le au produsele companiei chinezesti, iata ca avem si o confirmare cu privire la adevarul din spatele tuturor avertismentelor. Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, grupul de telecomunicatii Vodafone a descoperit in Europa faptul ca unele dintre echipamentele de infrastructura si casnice ale Huawei contineau software de spionare care permitea accesarea datelor companiei, sau ale utilizatorilor.

Huawei. Vodafone Italia este operatorul de telecomunicatii care a descoperit faptul ca unele routere si echipamente de infrastructura pentru telecomunicatii aveau software special integrat care permitea interceptarea datelor si spionarea lor. Prin intermediul acestor “portite de acces” pe care Huawei le-ar fi lasat in echipamentele sale, compania putea accesa retelele locale ale clientilor care cumparau routerele, dar si reteaua de internet fix a celor de la Vodafone Italia, fara ca cineva sa stie.

Huawei. Cei de la Vodafone Italia nu ar fi descoperit vreo dovada ca s-au accesat date ale clientilor, insa din moment ce acel software exista, e de persupus ca oricine a accesat date, a stiut sa-si stearga si urmele. Se pare ca aceste “portite de acces” au exista in echipamentele celor de la Huawei si dincolo de anul 2012 in produse vandute in Marea Britanie, Germania, Spania, si Portugalia, iar Vodafone a continuat sa le foloseasca pentru ca era mai ieftin decat al concurentei.

Huawei. Software de SPIONARE Descoperit de Vodafone

Huawei software spionare italia

Huawei. Vodafone si-a pus propria infrastructura, dar si clientii in pericol de a fi spionati/spionata pentru ca existau costuri prea mari pentru a renunta la produsele chinezilor, explicatia fiind complet ireala. Atat Huawei, cat si Vodafone, sustin ca problemele s-ar fi intamplat in anii 2011 si 2012, nu intre 2009 si 2011, chinezii afirmand ca ar fi blocat acel software de spionare, in echipamentele de infrastructura, la scurt timp dupa ce au fost atentionati in legatura cu existenta sa.

Now Vodafone Group Plc has acknowledged that it found vulnerabilities going back years with equipment supplied by Shenzhen-based Huawei for the carrier’s Italian business. Europe’s biggest phone company identified hidden backdoors in the software that could have given Huawei unauthorized access to the carrier’s fixed-line network in Italy, a system that provides internet service to millions of homes and businesses, according to Vodafone’s security briefing documents from 2009 and 2011.

Huawei. In ceea ce priveste routerele folosite de catre consumatori, desi Vodafone le-a spus chinezilor sa rezolve problemele, acestia au refuzat sa o faca, spunand ca le permite sa configureze produsele de la distanta. Software-ul de spionare descoperit in routerele celor de la Huawei permitea nu doar accesarea calculatoarelor clientilor, ci si informatii de la retele intregi de calculatoare, si e usor de inteles de ce nu s-a dorit eliminarea cat mai rapida a acestor probleme.

Huawei. Desigur ca in final compania chinezeasca a spus ca existenta software-ului de spionare a fost o greseala, nu ceva intentionat, dar in momentul de fata mai nimeni nu crede explicatiile fara vreo credibilitate oferite de catre companie. Din moment ce un operator atat de mare precum Vodafone Italia a descoperit software de spionare in produsele Huawei, trebuie puse intrebari cu privire la motivele pentru care alti operatori n-au facut-o, dar si de ce acesta a acceptat riscul din cauza costurilor.