Apple a Incercat sa Cumpere Compania Tesla

apple oferta Tesla

Apple a incercat sa cumpere Tesla, cea mai mare si mai cunoscuta companie producatoare de masini electrice, care inca se chinuie sa faca profit de pe urma lor. Totul s-a intamplat in cursul anului 2013, cei de la Apple oferind atunci un pret de 240 de dolari per actiune pentru a cumpara Tesla, insa oferta lor a fost respunsa in acel moment.

Atunci Apple ar fi cheltuit cam 28 de miliarde de dolari pentru a cumpara compania Tesla, de cam 9 ori mai putin decat valoreaza aceasta in momentul de fata. Totusi, daca Apple ar fi reusit sa cumpere Tesla in acel punct, atunci acum ar fi vandut inclusiv masini electrice si autonome, avand o baza mult mai mare de clienti.

Nu se stie daca aceasta oferta a fost facuta in mod oficial de catre Apple, sau daca totul a fost o discutie informala intre manageri, sau Tim Cook si Elon Musk. Indiferent de motivele din cauza carora achizitia nu a avut loc, cei de la Apple au decis sa investeasca singuri in masini electrice si autonome, dar in 6 ani n-au ajuns foarte departe.

I don’t know if it got to a formal paperwork stage, but I know from multiple different sources that this was very credible. So, right now, Apple is building multiple, very large drive rooms in California… they’re doing something interesting and exciting on the battery side… Project Titan is absolutely not dead.

Apple inca face investitii foarte mari in Proiectul Titan, cel la care lucreaza cam 1000 de ingineri pentru a dezvolta software de ghidare autonoma pentru masini, si nu numai. De ce sume va mai fi nevoie pentru ca investitiile sa dea roade nu se stie deocamdata, insa e clar ca Apple e foarte departe de un produs care sa poata fi pus in vanzare.

Articolul precedentHuawei MATE 30 PRO. SCHIMBAREA ce va ALUNGA Clientii
Articolul următorGoogle. Progres REMARCABIL in Lupta cu Cancerul
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.