Apple a Incercat sa Cumpere Compania Tesla

apple oferta Tesla

Apple a incercat sa cumpere Tesla, cea mai mare si mai cunoscuta companie producatoare de masini electrice, care inca se chinuie sa faca profit de pe urma lor. Totul s-a intamplat in cursul anului 2013, cei de la Apple oferind atunci un pret de 240 de dolari per actiune pentru a cumpara Tesla, insa oferta lor a fost respunsa in acel moment.

Atunci Apple ar fi cheltuit cam 28 de miliarde de dolari pentru a cumpara compania Tesla, de cam 9 ori mai putin decat valoreaza aceasta in momentul de fata. Totusi, daca Apple ar fi reusit sa cumpere Tesla in acel punct, atunci acum ar fi vandut inclusiv masini electrice si autonome, avand o baza mult mai mare de clienti.

Nu se stie daca aceasta oferta a fost facuta in mod oficial de catre Apple, sau daca totul a fost o discutie informala intre manageri, sau Tim Cook si Elon Musk. Indiferent de motivele din cauza carora achizitia nu a avut loc, cei de la Apple au decis sa investeasca singuri in masini electrice si autonome, dar in 6 ani n-au ajuns foarte departe.

I don’t know if it got to a formal paperwork stage, but I know from multiple different sources that this was very credible. So, right now, Apple is building multiple, very large drive rooms in California… they’re doing something interesting and exciting on the battery side… Project Titan is absolutely not dead.

Apple inca face investitii foarte mari in Proiectul Titan, cel la care lucreaza cam 1000 de ingineri pentru a dezvolta software de ghidare autonoma pentru masini, si nu numai. De ce sume va mai fi nevoie pentru ca investitiile sa dea roade nu se stie deocamdata, insa e clar ca Apple e foarte departe de un produs care sa poata fi pus in vanzare.

5 COMENTARII

  1. Momentan tesla este level 3…deci este irelevanta legistlatia…
    Pana nu se vor face level 4 sau chiar 5, ca sa o prezinte guvernelor etc…si sa schimbe implicit legislatia….nu este nimic de zis sau de facut, pana atunci legislatia este buna pt evitarea accidentelor/daunelor

  2. La ce sa aibe nevoie de soft Tesla? Au cea mai performanta masina autonoma, pacat ca legislatia nu le permite sa fie full-autonoma.

  3. Tesla nu este nici macar nivel 4 la perf masinii autonome…
    Deci nu, nu este cea mai performanta. S-a si demonstrat ca alte masini de ex pastreaza banda mult mai bine decat Tesla

  4. Momentan tesla este level 3…deci este irelevanta legistlatia…
    Pana nu se vor face level 4 sau chiar 5, ca sa o prezinte guvernelor etc…si sa schimbe implicit legislatia….nu este nimic de zis sau de facut, pana atunci legislatia este buna pt evitarea accidentelor/daunelor