Huawei. Iata CE se Intampla in ROMANIA cu Telefoanele

Huawei. Iata ce se va intampla in Romania cu telefoanele care sunt vandute de catre compania chinezeasca pentru clienti, ce spun operatorii de telefonie.

huawei probleme romania

Huawei. Compania chinezeasca are probleme extrem de serioase in SUA din cauza sanctiunilor impuse de catre presedintele Donald Trump, iar asta ii afecteaza vanzarile in Europa, dar si in Asia in momentul de fata. V-am spus ieri ca exista multi clienti ai Huawei care au decis sa-si vanda telefoanele, inclusiv modelele mai noi, din cauza faptului ca ele nu vor mai primi actualizari pentru Android, dar si ca in Spania a fost oprita promovarea pentru telefoanele mobile.

Huawei. In Romania nu exista prea multe informatii cu privire la situatia cererii pentru telefoanele companiei chinezesti, insa deocamdata operatorii de telefonie mobila nu renunta la vanzarea lor. Se pare ca marii operatori de telefonie mobila vor continua sa vanda telefoanele Huawei atat timp cat exista cerere pentru ele, chiar daca deocamdata nu se stie in ce masura vor mai beneficia de actualizari pentru sistemul de operare Android.

Huawei. Iata Ce se Intampla in ROMANIA cu Telefoanele

Huawei. Fie ca ii place cuiva, sau nu, totul este un joc al banilor, iar daca operatorii vor avea cerere pentru telefoane, nu au motive sa renunte sa le vanda, pentru ca acei clienti vor merge la alte magazine. Ce se va intampla mai apoi cu acei clienti conteaza mai putin, iar problema va fi “pasata” la cei de la Huawei, care sunt pana la urma responsabili de oferirea de suport pentru telefoanele pe care le vanda, iar asta e situatia in cam orice tara de pe glob.

Huawei. Daca in Marea Britanie doi operatori au decis deja sa nu mai vanda telefoanele chinezilor pentru ca nu se stie ce fel de viitor vor avea, in Romania, situatia e mult mai complicata de atat. Aici retelele de telefonie mobila sunt si foarte dependente de produsele celor de la Huawei, iar ruperea relatiilor cu compania nu e chiar atat de simpla, chiar daca acum ea nu mai are acces nici la tehnologii pentru procesoarele din telefoanele mobile.

Huawei. Acestea fiind spuse, in Romania deocamdata nu se schimba absolut nimic in ceea ce priveste situatia companiei chinezesti, insa nu se stie daca isi vor schimba operatorii planurile privind echipamentele pentru retelele 5G.