Huawei. OBLIGATA sa VANDA o Parte din Companie

Huawei. Compania chinezeasca este obligata sa vanda o parte din companie in urma tuturor problemelor facute de catre SUA pana in prezent.

Huawei vanzare

Huawei. In urma numeroaselor probleme din ultima perioada, compania este obligata sa vanda o divizie importanta, ce aducea venituri considerabile. Mai exact, cei de la Huawei au anuntat in mod oficial astazi vanzarea diviziei Marine Systems, care monta cabluri subacvatice. Huawei a creat aceasta divizie pentru a lega continentele prin cabluri de internet pentru a imbunatati vitezele de transfer de date, insa reputatia sa de acum o obliga sa renunte la ea.

Huawei. Acuzatiile constante venite din SUA impotriva companiei chinezesti i-au distrus reputatia, facand imposibila incheierea de contracte cu noi clienti. Chinezii detineau 51% din companie inainte sa ia decizia de a o vinde, iar cu siguranta n-au ajuns la ea foarte usor, dar alta solutie nu exista. O alta companie chinezeasca a decis sa cumpere Huawei Marine Systems, tranzactia fiind deja inregistrata in Shanghai, zilele trecute.

Huawei. OBLIGATA sa VANDA o Parte din Companie

Huawei. Clientii care puteau beneficia de serviciile acestei divizii au inceput sa se teama de posibilitatea de a fi spionati de catre guvernul chinez iar SUA e de vina aici. Americanii au reusit sa distruga in cam totalitate reputatia pe care chinezii si-au facut-o pentru aceasta afacere pana in prezent. Nu se stie cati bani genera anual aceasta divizie pentru intreaga companie, dar probabil ca era o suma insemnata.

It’s becoming a more difficult environment when trying to negotiate deals to build cables because the company in the spotlight.

Huawei. In ciuda acestui lucru, presiunile constante facute de catre americani par sa fi avut intr-un final roade, unii dintre clientii chinezilor cedand in fata lor. Nu se stie de cat timp aveau ei problemele acestea, si cate contracte au pierdut, dar situatia e veche. Daca problemele n-ar fi fost atat de grave, atunci sigur nu s-ar fi luat decizia de a vinde divizia acum.

Huawei. Anuntul privind vanzarea acestei divizii vine la cateva zile dupa ce s-a dezvaluit ca inclusiv productia de telefoane a fost redusa substantial. Practic, acum chinezi nu pot vinde telefoane, nu pot cumpara componente, si mai si vand bucati din companie.

2 COMENTARII