Apple Poate Produce iPhone Chiar si in Afara Chinei

apple produce iphone china

Avand in vedere razboiul comercial dintre SUA si China, in care Huawei pare sa fie cea mai mare dintre victime, compania Apple pare sa fie deasemenea pregatita pentru eventuale probleme cu telefoanele sale. Conform unor informatii venite astazi de la Foxconn, se pare ca productia iPhone poate fi mutata si in afara SUA, la nevoie, ceea ce reprezinta o veste foarte buna pentru cei de la Apple in momentul de fata.

Foxconn si-a facut in Brazilia si India fabrici care sunt capabile sa produca telefoane iPhone pentru compania Apple, iar conform declaratiilor de acum, poate produce orice model in afara Chinei, dar la capacitate redusa. Conform celor de la Foxconn, in momentul de fata, doar 25% din capacitatea totala de productie de telefoane iPhone este posibila in afara Chinei, ceea ce nu e tocmai grozav pentru Apple, dar nici groaznic.

Apple Poate Produce iPhone Chiar si in Afara Chinei

In cazul in care pretul iPhone ar fi impozitat cu 25% din urma razboiului comercial dintre SUA si China, Apple ar putea atenua intr-o anumita masura impactul urias al problemelor generate de Donald Trump. Desigur ca totul depinde de felul in care SUA obtine ce doreste, sau nu, in urma unui eventual acord comercial pe care-l va face cu China, insa sansele ca vreo finalitate favorabila sa se intample acum sunt destul de mici in momentul de fata.

The Cupertino, Calif.-based company’s primary manufacturing partner has enough capacity to make all iPhones bound for the U.S. outside of China if necessary, according to a senior executive at Hon Hai Precision Industry Co. The Taiwanese contract manufacturer now makes most of the smartphones in the Chinese mainland.

Procerea iPhone in afara China ar fi o problema uriasa pentru Foxconn, dar chiar si Foxconn, iar asta pentru ca fiecare telefon este fabricat de sute de mii de angajati pentru fiecare lansare in parte. Chiar si in afara perioadelor de lansare, lucreaza sute de mii de chinezi la liniile de productie ale telefoanelor iPhone, iar mutarea chiar si partiala a productiei in afara Chinei ar genera probleme foarte mari pentru tara, poate chiar mai mari decat daca ar ceda in fata SUA.