Huawei. PROBLEMA URIASA ASCUNSA in Ridicarea Sanctiunilor

Huawei. Problema ascunsa in ridicarea sanctiunilor de catre Donald Trump arata ca vestea buna pentru chinezi este doar un miraj fara vreun suport real.

huawei limitari

Huawei. Ieri Donald Trump a anuntat ca va ridica sanctiunile impuse impotriva companiei chinezesti pentru a-i afecta activitatea de productie si vanzare de telefoane mobile si echipamente de telecomunicatii 5G. Decizia a fost luata dupa ce Donald Trump s-a intalnit cu presedintele Chinei, Xi Jinping, iar asa Huawei a scapat intr-un final de cea mai mare problema actuala care exista in ceea ce priveste activitatea sa la nivel global, vanzarile scazand extrem de mult.

Huawei. Desi Donald Trump a declarat ca va ridica aceste sanctiuni, exista totusi o conditie in ceea ce priveste schimbarea, mai exact se pare ca nu vor putea fi cumparate chiar orice fel de tehnologii si produse din SUA. Donald Trump le va permite chinezilor de la Huawei sa cumpere din SUA orice fel de echipamente si tehnologii, atat timp cat ele nu afecteaza in vreun fel securitatea nationala a tarii, deci vor exista si mai multe intrebari.

Huawei. PROBLEMA URIASA ASCUNSA in Ridicarea Sanctiunilor

Huawei. Deocamdata nimeni nu stie foarte clar ce anume inseamna acest lucru, iar asta pentru ca este nevoie de o analiza foarte clara cu privire la produsele si tehologiile cumparate de catre chinezi de la americani. Este foarte posibil ca in lista acestor produse si tehnologii care pot fi vandute sa intre foarte multe dintre cele pe care Huawei le cumpara in mod normal pentru a-si face telefoanele si echipamentele de telecomunicatii 5G pe care le vinde la nivel global.

“President Donald Trump said he’ll allow Huawei Technologies Co. to buy products from U.S. suppliers, in a concession to China after talks with the country’s President Xi Jinping on Saturday. “U.S. companies can sell their equipment to Huawei,” Trump said at a news conference following the Group of 20 summit in Osaka, Japan. “We’re talking about equipment where there’s no great national security problem with it.””

Huawei. Este posibil ca unele dintre componentele si tehnologiile esentiale pentru telefoane si echipamente de telecomunicatii pe care compania chinezeasca le vinde sa nu poata fi cumparate chiar si in urma acestei decizii. Chiar si asa, Huawei ar putea sa cumpere componente si echipamente mai putin esentiale care sa ajute totusi la o mult mai simpla dezvoltare a produselor companiei chinezesti, dar despr asta vom afla in zilele urmatoare.

Huawei. Pana atunci, va exista, desigur, foarte multa confuzie cu privire la ceea ce se va intampla cu capacitatea companiei chinezesti de a cumpara produse de la companiile americane, dar asta e oarecum normal.