CONCEDIERI la Telekom Romania, iata CATI Angajati vor Pleca

Telekom Romania a anuntat o runda de concedieri astazi, cu un numar substantial dintre angajati care vor ramane fara un loc de munca in perioada urmatoare.

Telekom Romania concedieri

Telekom Romania a anuntat astazi o runda de concedieri pentru un numar important dintre angajatii pe care ii are, totul intr-o tentativa de a mai reduce costurile pe care operatorul de telecomunicatii le are acum in tara. Conform unui comunicat de presa publicat de catre cei de la Telekom Romania, 692 de angajati vor fi concediati din cele doua divizii ale operatorului, majoritatea dintre ei urmand a pleca din cea care are si telefonia mobila.

Telekom Romania concediaza putin peste 10% din numarul total de angajati pe care-i are in tara in momentul de fata, si asta a generat furie din partea sindicatului care ii reprezinta pe acestia. Liderii de sindicat ai angajatilor Telekom Romania au cerut demisia conducerii in urma anuntului privind aceasta runda de angajari, si aceasta este reactia normala pe care o asteapta oricine de la o organizatie de acest gen, indiferent de tara.

CONCEDIERI la Telekom Romania, iata CATI Angajati vor Pleca

Telekom Romania da de inteles ca nu ar fi decis deja care dintre angajatii sai va fi concediati, si ca va analiza cu mare atentie persoanele care urmeaza sa ramana fara locul de munca pe care-l detin in acest moment. Astazi are loc si o sedinta a conducerii Telekom Romania pentru a se discuta si aceste concedieri, insa din moment ce s-a facut un anunt public, e destul de clar ca liderii de sindicat nu pot opri aceasta actiune a companiei.

Telekom Romania anunţă intenţia de a restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi în prezent la nivelul grupului de companii – 438 de poziţii din cadrul Telekom Romania Communications S.A., respectiv 254 de poziţii din cadrul Telekom Romania Mobile Communications S.A..

Telekom Romania avea programata la 12:00 o a doua sedina in care urmai sa fie anuntati si liderii sindicali cum ar urma sa fie concediati inca 1800 de oameni ca parte a vanzarii grupului catre o alta companie. Vorbim practic despre o plecare cu “rasunet” din Romania a celor de la Deutsche Telekom, ei urmand a lasa Telekom Romania fara o buna parte dintre angajatii de acum, ceea ce reduce si costurile de functionare.

Telekom Romania este al doilea cel mai mare operator de telecomunicatii din Romania, avand incasari de peste 1 miliard de euro anual, insa asta nu conteaza in final pentru germani.