Windows 10. Ce a LANSAT Astazi Microsoft pentru Utilizatori

Windows 10. Iata ce a lansat compania Microsoft pentru utilizatorii din lumea intreaga, de ce ne putem bucura chiar acum cu totii.

Windows 10. Ce a LANSAT Astazi Microsoft pentru Utilizatori

Windows 10. Compania Microsoft a decis sa lanseze astazi ceva ce unii utilizatori asteptau de ceva vreme, insa iata ca pana in prezent nu a putut fi oferit pentru ei deoarece nu era pregatit. Mai exact, noua versiune a Microsoft Edge, facuta in baza browserului Google Chrome, este oferita in versiune beta de catre compania americana pentru cei care folosesc Windows 10, sau macOS, deci oricine il poate testa chiar acum.

Windows 10. Compania Microsoft sustine ca noul browser este in continuare in plin proces de pregatire pentru lansare, deci cei care-l vor folosi trebuie sa fie constienti de faptul ca inca mai are probleme serioase. Chiar si asa, americanii sunt destul de convinsi de faptul ca browserul Edge este suficient de bun pentru a fi folosit in utilizarea zilnica in Windows 10, sau macOS, insa toata lumea trebuie sa fie foarte atenta sa nu piarda si date.

Windows 10. Ce a LANSAT Astazi Microsoft pentru Utilizatori

Windows 10. Cea mai mare schimbare pe care browserul o are in comparatie cu versiunea anterioara Edge este folosirea motorului Chromium pentru navigare pe internet si folosirea de extensii. Asta ar trebui sa le aduca utilizatorilor mai multa rapiditate pentru navigarea pe internet, dar si compatibilitate pentru folosirea extensiilor Google Chrome disponibile deja, Windows 10 urmand a avea parte de o experienta si mai buna de navigare pe internet.

Windows 10. Peste 1 milion de oameni au descarcat pana acum versiunile pre-beta ale browserului, deci exista interes extrem de mare pentru folosirea sa, dar asta in principal pentru ca acum e bazat pe Google Chrome. Imbunatatirile facute de catre Microsoft pentru Edge i-ar putea face pe multi dintre utilizatori sa renunte sa foloseasca Google Chrome in Windows 10 detrimentul sau, experienta de utilizare fiind cea care controleaza totul.

Windows 10. Browserul este oferit acum in trei versiuni, una Canary actualizata zilnic, una Dev actualizata saptamanal, si una Beta actualizata o data la 6 saptamani.