Huawei ia o Masura FARA PRECEDENT pe Continentul European

Huawei ia o masura fara precedent pe continentul european, iata ce schimbare foarte importanta a decis sa implementeze compania chinezeasca pentru clienti.

Huawei ia o Masura FARA PRECEDENT pe Continentul European

Huawei a surprins intreaga lume cu o masura fara precedent pe care compania chinezeasca a luat-o intr-o tentativa de a mai atrage putina simpatie intr-un moment in care e “pusa la zid” de toata lumea. Mai exact, cei de la Huawei au luat decizia de a transfera in Irlanda controlul asupra serviciilor software online pe care le ofera pentru clientii care-i cumpara telefoanele, deci trebuie sa respecte legislatia UE, nu pe cea din China.

Huawei a avut pana in aprilie toate serviciile software online controlate direct din Shenzen, unde isi are sediul, si respecta legislatia chineza, in care clientul conteaza la fel de mult ca praful de pe strada. Mutand in Uniunea Europeana contorlul asupra acestor servicii online, cei de la Huawei incearca sa arate ca le ofera clientilor servicii sigure care le protejeaza datele, cel putin pentru cei care folosesc produsele in afara Chinei, restul ramanand acolo.

Huawei ia o Masura FARA PRECEDENT pe Continentul European

Practic, toti cei care folosesc infrastructura cloud a Huawei pentru a stoca informatii de securitate biometrica, informatii bancare, sau simple fisiere, vor avea toate aceste date protejate de legislatia europeana, daca nu sunt chinezi. Asta inseamna ca, in mod teoretic, datele ar trebui sa fie protejate asa cum trebuie, fara a putea fi accesate de catre Huawei, sau angajatii sai, in vreun fel, iar daca asta s-ar intampla, amenzi uriase ar fi aplicate.

“Huawei a transferat în ultimele luni multe dintre serviciile sale de software mobil la o filială irlandeză numită Aspiegel Limited. Serviciile mobile Huawei, cunoscute sub denumirea de Huawei ID pe unele piețe, permit utilizatorilor să acceseze aplicațiile de smartphone special concepute ale companiei și să stocheze informații personale, inclusiv detalii de plată, în cloud.”

Huawei spune ca vrea sa respecte legislatia GDPR, sa fie cat se poate de corecta, sau transparenta, dar aceasta schimbare de strategie vine mult prea tarziu in comparatie cu ceea ce trebuia sa se intample. Chiar si asa, vor fi cu siguranta unele persoane care se vor increde in Huawei si in schimbarile sale, desi in realitate nu putem fi siguri ca datele nu trec intai prin China inainte de a fi stocate pe servere din Europa.

Huawei vrea sa para o companie corecta, transparenta, care respecta valorile occidentale, insa e greu sa pacalesti lumea dupa ce ani la randul ai mintit atat mult si inca o mai faci.