iPhone XR a Depasit Telefoanele Samsung si Huawei in Vanzari

iPhone XR a umilit telefoanele Samsung si Huawei in vanzarile inregistrate in primele 6 luni din 2019, iata cum arata un top 10 al telefoanelor populare.

iPhone XR a UMILIT Telefoanele Samsung si Huawei in Vanzari

iPhone XR s-a dovedit a fi cel mai popular model de smartphone in primele 6 luni ale anului 2019, reusind sa depaseasca fara drept de apel in vanzari oricare alt model de telefon de la Samsung sau Huawei. Conform celor de la IHS Markit, iPhone XR s-a vandut in 26.9 milioane de unitati in primele sase luni din 2019, de 2 ori mai mult decat urmatoarele doua telefoane din top, Samsung GALAXY A10 si A50, doua telefoane de clasa medie, mult mai ieftine.

iPhone XR a inregistrat vanzari de 2.6 ori mai bune decat cele ale iPhone 8, ceea ce arata cat de popular este telefonul, ele adunand impreuna 36.9 milioane de unitati vandute in primele 6 luni din 2019. Acest total pune telefoanele Apple peste cele 3 modele de telefoane Android care au inregistrat cele mai mari vanzari in primele 6 luni din anul 2019, Samsung si Xiaomi reusind sa se plaseze in topul telefoanelor Android, ca vanzari.

iPhone XR a Depasit Telefoanele Samsung si Huawei in Vanzari

iPhone XR a UMILIT Telefoanele Samsung si Huawei in Vanzari vanzari S1 2019
TOP 10 cele mai vandute smartphone-uri la nivel global in S1 2019.

iPhone XS Max este al treilea model de telefon al Apple care este prezent in top, cu vanzari de 9.6 milioane de unitati, aproape cat iPhone 8, in ciuda faptului ca este mult mai scump, chiar si fata de iPhone XR. Doar 4 producatori au telefoane prezente in acest top 10 al celor mai bine vandute smartphone-uri in S1 2019, iar printre ei nu se regaseste, in mod surprinzator, compania Huawei, desi are foarte multe telefoane ieftine populare.

„În comparație cu producătorii de smartphone-uri bazate pe Android, Apple menține o gamă relativ mică de modele. Aceasta înseamnă că volumul total de vânzări al Apple este împărțit la mai puține modele. Drept urmare, fiecare model de iPhone al Apple tinde să genereze un număr mai mare de livrare decât smartphone-urile Android comparabile, precum cele vândute de Samsung.”

iPhone XR demonstreaza totusi faptul ca in ciuda pretului mare, reuseste sa se lupte foarte bine cu modelele concurente din lumea Android, care sunt si mult mai ieftine, iar asta arata si mai mult succesul Apple. Apple este si singurul producator din top care are doar telefoane premium listate, restul modelelor prezente acolo fiind de clasa medie, dar nu surprinde lipsa Samsung GALAXY S10, Huawei P30 Pro, ci cea a Huawei P30.

iPhone XR se dovedeste a fi un real succes pentru compania Apple, iar asta in ciuda faptului ca foarte multa lume nu l-a vazut cu ochi chiar atat de buni chiar din momentul lansarii sale pe piata.