NASA. Un ASTEROID a LOVIT Pamantul FARA ca Agentia sa STIE

NASA. Un asteroid a lovit Pamantul fara ca agentia spatiala americana sa stie, ea considerand ca acesta va rata planeta noastra, dar de fapt a intrat in atmosfera.

NASA. Un ASTEROID a LOVIT Pamantul FARA ca Agentia sa STIE

NASA. Un asteroid a lovit atmosfera pamantului fara ca agentia spatiala americana sa stie acest lucru, ea descoperind totul abia in momentul in care obiectul cosmic s-a dezintegrat deasupara Caraibelor, la mare distanta. Cei de la NASA au detectat asteroidul de dimensiune mica in momentul in care distanta sa fata de Pamant era doar putin mai mare decat cea a lunii, el calatorind cu o viteza de 14 KM/secunda spre planeta noastra in acel moment.

NASA. Asteroidul cu un diametru de doar 3 metri s-a dezintegrat complet in atmosfera, deci nimeni nu a fost pus in pericol, dar faptul ca americanii nu se asteptau ca el sa loveasca pamantul este marea problema in acest punct. NASA spune ca asteroidul era prea mic pentru a fi detectat la distanta mai mare de catre aparatura sa, si nici nu putea determina unde anume urma el sa ajunga, nefiind considerat nici periculos din cauza dimensiunilor mici.

NASA. Un ASTEROID a LOVIT Pamantul FARA ca Agentia sa STIE

NASA. Practic, pentru ca acesti asteroizi sunt atat de mici, agentia spatiala americana ii considera ca nefiind un pericol pentru Pamant, si nu-i mai monitorizeaza, iar asta deoarece in mod teoretic ar trebui sa se dezintegreze in atmosfera. Aici intervine si problema, deoarece fara atentie suficienta, un asteroid suficient de mare ar putea trece fara ca NASA sa il considere un pericol, dar in realitate el sa fie suficient de mare incat sa creeze pagube.

“Un asteroid mic a împușcat spre Pământ la 14,9 kilometri pe secundă, iar NASA a recunoscut că nu știa că va veni. Spațiul rock cunoscut sub denumirea de MO MO din 2019 avea doar trei metri lățime și a explodat când a lovit atmosfera planetei pe 22 iulie deasupra Caraibelor. Asteroizii de această dimensiune sunt mult mai mici decât ceea ce ne-a fost dat sarcina de a urmări. Trupul fusese reperat doar de patru ori în doar o jumătate de oră, ceea ce nu era suficient de multe informații pentru a stabili de unde provenea obiectul sau exact unde se îndrepta. “

NASA. Desigur ca inclusiv in situatia in care l-a detecta si ne-ar avertiza, agentia spatiala americana nu poate face prea multe, deoarece inca nu are activ sistmeul menit sa devieze traiectoriile asteroizilor. Dupa ce acest sistem va deveni activ, cei de la NASA vor putea sa si modifice traiectoriile asteroizilor care vin spre pamant, insa desigur ca doar in cazul celor de mari dimensiuni se vor lua actiuni pentru a ii redirectiona.

NASA. Acestea fiind spuse, iata ca in ciuda tuturor aparatelor de monitorizare, agentia spatiala americana mai e surprinsa de asteroizi care lovesc Pamantul fara ca ea sa stie.