Planeta Jupiter. Anunt INCREDIBIL de la CERN ce a CUTREMURAT Lumea

Planeta Jupiter. Un anunt incredibil a venit de la CERN si a cutremurat intreaga lume, iata ce au realizat cercetatorii in premiera mondiala si foarte importanta.

Planeta Jupiter. Anunt INCREDIBIL de la CERN ce a CUTREMURAT Lumea

Planeta Jupiter. Un anunt incredibil a fost facut de catre cercetatorii de la CERN cu privire la corpul ceresc, si nimeni nu credea ca acest lucru ar fi vreodata posibil, dar iata ca se intampla si lucruri uimitoare. Mai exact, cei de la CERN au reusit sa simuleze pe Pamant campul magnetic de pe planeta Jupiter, iar aceasta este o realizare incredibila pentru ca a fost nevoie de foarte multa pregatire pentru cercetatorii care au realizat asta.

Planeta Jupiter. Pentru a realiza aceasta premiera incredibila, cercetatorii de la CERN au folosit o raza energetica de electroni de mare intensitate, si totul a avut drept rezultat simularea campului magnetic de pe corpul ceresc. Simularea a fost facuta de catre cei de la CERN deoarece agentia spatiala europeana vrea sa exploreze lunile din apropiere de planeta Jupiter, dar inainte voiau sa afle ce fel de stres va fi supus pe modulul lor.

Planeta Jupiter. Anunt INCREDIBIL de la CERN ce a CUTREMURAT Lumea

Planeta Jupiter. Volumul campului magnetic de acolo este de 1 milion de ori mai puternic decat magnetosfera Pamantului, iar in interiorul sau sunt blocate particule enegetice care vor afecta serios navele europenilor. Avand in vedere ca prima simulare facuta de catre CERN a avut succes, agentia spatiala americana vrea sa faca in viitor si altele inainte de a mai trimite nave catre planeta Jupiter si a explora nu doar lunile sale.

“Mediul de radiații cu care CERN lucrează în tunelurile și zonele sale experimentale este foarte aproape de ceea ce avem în spațiu. Fizica care stă la baza interacțiunii dintre particule și componente este aceeași, deci are sens să împărtășești cunoștințele despre componente, reguli de proiectare și instrumente de simulare. Plus accesul la facilitățile CERN ne permite să simulăm tipul de electroni cu energie mare și raze cosmice găsite în spațiu.”

Planeta Jupiter. Agentia spatiala europeana se gandeste sa exploreze inclusiv planetele Neptun si Uranus, iar ceea ce a facut acum CERN este un foarte mare pas in respectiva directie. Mai mult decat atat, cei de la CERN vor colabora cu omologii de la agentia spatiala europeana pentru a dezvolta si unele dintre componentele modulelor spatiale care vor fi trimise pentru a explora planeta Jupiter, dar si alte planete din univers.

Planeta Jupiter. Acestea fiind spuse, iata ca se incearca totul pentru ca misiunile de explorare ale corpului ceresc sa aiba succes, iar de aici se va merge si mult mai departe decat atat.