Planeta Jupiter: Anuntul INCREDIBIL, ce se Credea Imposibil

Planeta Jupiter electric

Planeta Jupiter este de departe cea mai mare din intregul sistem solar, iar oamenii de stiinta cauta in mod constant sa ii descopere toate secretele, asta pentru ca inca exista foarte multe necunoscute in legatura cu ea. Planeta Jupiter nu este totusi singura tinta a oamenilor de stiinta, ei uitandu-se cu foarte mare atentie si la ceea ce se intampla in apropierea ei, iar acum vor sa trimita prima sonda spatiala 100% electrica in centura de asteroizi dintre planeta si Marte.

Planeta Jupiter este vizata de aceasta misiune chiar de catre cei de la NASA, ea avand denumirea Psyche, iar scopul sau este probabil si de a demonstra ca sondele spatiale cu propulsie electrica sunt posibile. Denumirea a fost aleasa in baza unui asteroid cu acelasi nume, el stand in orbita intre planeta Jupiter si Marte, iar calatoria sa prin sistemul solar in jurul soarelui dureaza nu mai putin de 5 ani de zile, astfel ca NASA vrea sa afle mai multe despre el si nu numai.

Planeta Jupiter: Anuntul INCREDIBIL, ce se Credea Imposibil

Planeta Jupiter are foarte mult asteroizi care se afla intre ea si Marte, insa acesta cu denumirea Psyche are si o compozitie neobisnuita, fiind in mare parte facut din metale, ceva ce NASA e interesata sa exploreze. Sonda spatiala va ajunge in apropierea acestui asteroid pentru a il analiza, insa cel mai probabil va ajunge si in apropierea altora pentru a colecta informatii despre ei, iar planeta Jupiter ar urma sa fie observata totusi de la distanta.

“Chiar și la început, când proiectam prima misiune în 2012, vorbeam despre propulsia electrică solară ca parte a planului. Fără ea, nu am avea misiunea Psyche. Și a devenit parte a caracterului misiunii. Este nevoie de o echipă specializată pentru a calcula traiectorii și orbite folosind propulsie electrică solară.”

Planeta Jupiter inca mai are o alta sonda spatiala in apropierea sa, Juno fiind trimisa pentru a analiza si lunile care orbiteaza planeta, ea urmand a ramane acolo pentru inca o serie de ani, conform NASA. Datele pe care aceasta noua sonda spatiala le va colecta vor fi deasemenea folosite de catre cei de la NASA pentru a explica mai multe dintre misterele care exista pe planeta Jupiter, iar totul pentru ca suntem inca departe de a putea trimite oameni acolo.

Planeta Jupiter nu va fi explorata prea curand chiar daca exista intres mare pentru a afla mai multe dintre secretele sale, insa atmosfera sa este un foarte mare impediment pentru explorare.