Masura DRASTICA pentru Google Chrome, MILIOANE de Oameni AFECTATI

Google Chrome este tinta unei masuri drastice luate de catre cei de la Google, milioane de oameni din intreaga lume fiind afectati de aceasta problema.

google chrome adblock fals

Google Chrome este de departe cel mai popular browser de pe planeta in momentul de fata, iar pentru el a fost recent luata o masura drastica de catre compania Google, in ideea de a proteja milioane de oameni. Mai exact, cei de la Google au decis sa elimine din Chrome Web Store pentru Google Chrome o serie de extensii de tip adblock care erau gandite pentru a face bani de pe spatele utilizatorilor care le foloseau.

Google Chrome a avut acum vreo saptamana eliminate o serie de extensii de acest gen, iar in a doua runda de excluderi cei de la Google au eliminat si altele, folosite de milioane peste milioane de oameni. Unele dintre extensiile care au fost eliminate din magazinul pentru Google Chrome erau copii ale altora populare, dar au devenit rapid populare, desi faceau bani frumosi de pe urma celor care le foloseau in viata de zi cu zi.

Masura DRASTICA pentru Google Chrome, MILIOANE de Oameni AFECTATI

Google Chrome este tinta hackerilor pentru ca se pot face bani buni de pe urma utilizatorilor sai, estimarile facute de catre companii specializate in securitate informatica spunand ca extensiile acestea au generat multe milioane de dolari. Aceste extensii pentru Google Chrome au fost gandite ca la cateva zeci de ore dupa instalare sa incepe sa afiseze reclame in afara ecranului browserului, sau link-uri de afiliere, in timp ce le ascundeau pe cele de pe website-uri.

Google Chrome era afectat si dintr-un alt punct de vedere, extensiile inserand cookie-uri malitioase in paginile web, acestea fiind preluate din servicii de marketing afiliat. Multumita lor hackerii castigau bani de fiecare data cand utilizatorii cumparau ceva prin intermediul Google Chrome, si totul fara a ridica vreun deget, banii “curgand” in fiecare zi in numar foarte mare, insa cei de la GOoel par sa fi oprit aceasta practica.

Google Chrome este destul de bine protejat de catre compania Google, insa uneori unele extensii ajung sa fie publicate in magazinul sau cu probleme de acest gen, fiind destul de rapid eliminate.