Politia Romana: Apple Watch este INTERZIS la Volan de Maine

Politia Romana a reusit sa interzica nu doar telefoanele, ci si Apple Watch la volan, astfel ca vei fi amendat daca vei conduce cu un smartwatch la mana.

Politia Romana Apple Watch INTERZIS Volan Maine

Politia Romana a publicat astazi clipul video de mai jos care are menirea de a le readuce aminte soferilor despre modificarile legislative care vor intra in vigoare incepand de maine in Romania. Mai exact, probabil stiti deja ca incepand de maine este interzisa conducerea unui autovehicul, motocicleta, moped, scooter, bicicleta, pe un drum public avand in mana un dispozitiv care este capabil sa faca apeluri telefonice si sa inregistreze video.

Politia Romana a reusit sa convinga parlamentarii sa adopte o serie de modificari legislative extrem de dure pentru conducatorii auto, biciclisti, etc, iar conform lor, Apple Watch este deasemenea interzis la volan. Da, ati citit bine, Apple Watch, sau orice fel de alt smartwatch, sunt interzise pentru purtare de catre soferi in momentul in care conduc un autovehicul, iar asta deoarece Politia Romana sustine ca ele ne pot distrage atentia.

Politia Romana: Apple Watch este INTERZIS la Volan de Maine

Politia Romana a reusit practic sa interzica tinerea in mana, sau pe mana a aproape oricarui tip de dispozitiv electronic care poate afisa orice fel de informatii, ceea ce va fi foarte greu de impus. Desigur ca de maine oamenii nu vor inceta dintr-odata sa isi foloseasca dispozitivele mobile, sau sa tina smartwatch-urile la mana, dar la un moment dat Politia Romana va incepe sa dea si amenzi pentru asemenea contraventii.

Poliția Română

Tic-tac…încă puțin…Dar stai…nici utilizarea ceasului digital nu este permisă în timpul condusului.De ce? Pentru că acest dispozitiv are funcție de redare foto-audio și îți distrage atenția de la drum!Modificările sunt făcute pentru siguranța ta și a celor din jurul tău! #PolițiaRomână

Publicată de Politia Romana pe Vineri, 11 octombrie 2019

Politia Romana sugereaza deci ca atunci cand un un sofer se urca la volan si conduce pe teritoriul Romaniei ar trebui sa isi dea pana si smartwatch-ul jos de la mana, altfel risca o amenda mult mai mare decat pana acum. Politia Romana spune ca si folosirea unui telefon aflat intr-un suport de parbriz reprezinta contraventie si va fi pedepsita cu amenda, deci vorbim despe noi masuri extrem de restrictive care sunt impuse in Romania de autoritati.

Politia Romana reaminteste faptul ca incepand de maine, 12 octombrie, intra in vigoare toate aceste prevederi noi, si trebuie sa aveti grija, pentru ca pamenzile sunt mult mai mari, iar fara carnet poti ramane mult mai usor.