Politia Romana: AVERTIZARE MAJORA pentru TOTI SOFERII Romani

Politia Romana a emis astazi o noua avertizare foarte importanta pentru toti soferii din Romania, iata la ce trebuie sa fie atenti toti conducatorii auto.

Politia Romana AVERTIZARE SOFERII Romani

Politia Romana a publicat in cursul zilei de ieri o noua avertizare foarte importanta pentru toti soferii din Romania, iar asta in conditiile in care vorbim despre o schimbare legislativa extrem de importanta. Mai exact, cei de la Politia Romana au incercat sa le readuca in atentie tuturor romanilor o schimbare legislativa recenta care interzice tinerea in mana a telefoanelor mobile in timpul conducerii unui autovehicul pe drumurile publice.

Politia Romana le readuce aminte soferilor ca nu mai este vorba, ca in trecut, de vorbitul la telefon, sau trimiterea de mesaje, ci de simpla tinerea in mana a telefonului in timp ce conduci, asta fiind suficient pentru o amenda. In ciuda numeroaselor avertizari si reportaje facute de catre mai toate televiziunile din Romania, Politia Romana a anuntat ca pana acum 4115 persoane au fost sanctionate contraventional pentru nerespectarea noii legi.

Politia Romana: AVERTIZARE MAJORA pentru TOTI SOFERII Romani

Articolul de lege spune așa:„În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului…

Publicată de Politia Romana pe Vineri, 15 noiembrie 2019

Politia Romana sustine deasemenea ca separat de cele 4115 persoane care au fost sanctionate pentru nerespectarea legislatiei, 638 au ramas s fara permis de conducere. Dupa cum probabil stiti deja, sau poate ca nu, daca tineti telefonul in mana cand conduceti, si savarsiti o alta contraventie, adica schimbat banda fara semnalizare, depasit limita de viteza, etc, vi se suspenda automat si permisul de conducere pentru 30 de zile.

Politia Romana a incercat sa explice faptul ca telefonul mobil nu mai trebuie tinut in mana in mers, si a trecut mai bine de o luna de cand schimbarea a intrat in vigoare, insa sanctiunile continua sa vina, si nu se vor opri. Agentii de la Brigada Rutiera de la Politia Romana sanctioneaza soferii dupa observarea savarsirii contraventiilor in mers, fie din automobile, fie din motociclete, unii dintre ei avand si camere montate pe casti pentru a inregistra totul.

Politia Romana s-a pregatit surprinzator de bine pentru a sanctiona soferii care tin telefoanele in mana in timp ce conduc, asa ca aveti grija sa nu ajungeti in situatia de a ramane si fara permis de conducere.