Telekom: Decizia IMPORTANTA cu IMPACT URIAS si in Romania

Telekom a luat o decizie foarte importanta care va avea un impact foarte mare si asupra romanilor, iata ce decizie radicala a fost luata intr-un final.

Telekom Decizia IMPACT Romania

Telekom este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Romania, insa face parte din grupul german Deutsche Telekom, care recent a luat o decizie ce va avea mai mult ca sigur impact si in Romania. Cei de la Deutsche Telekom au decis ca vor renunta in totalitate la echipamentele Huawei folosite in momentul de fata in Germania, ele urmand a fi inlocuite in urmatorii 2 ani pe masura ce vor iesi din perioada garantata de functionare si de suport.

Telekom renunta la echipamentele Huawei in Germania din cauza tuturor discutiilor si problemelor privind posibilul risc de securitate pe care il reprezinta acestea, iar asta desi guvernul german a refuzat sa confirme asta. Daca Telekom a luat aceasta decizie in Germania, e foarte posibil ca una similara sa fie luata si in restul pietelor europene, inclusiv in Romania, daca grupul nu va reusi sa scape de divizia de servicii mobile in perioada urmatoare.

Telekom ar putea renunta la echipamentele Huawei si in Romania

Telekom va avea costuri mult mai mari cu achizitia de echipamente in urma unei decizii de acest gen, iar asta pentru ca toate cele de la chinezi sunt mult mai ieftine decat cele de la concurenta, inclusiv in ceea ce priveste tehnologia 5G. Huawei vinde echipamentele GSM cele mai ieftine dintre toti producatorii in momentul de fata, iar Telekom va avea investitii mult mai mari de facut in 5G cu echipamente de la alte companii, ceea ce nu e o veste tocmai grozava.

Telekom nu e singurul operator de telecomunicatii din Romania care ar putea decide sa renunte la echipamentele celor de la Huawei pentru 5G, sau pentru retelele actuale, dar totul depinde de cum va fi gandita strategia. Nu este surprinzator ca Telekom renunta la echipamentele Huawei, germanii sugerand acest lucru inca de acum cateva luni, iar din moment ce guvernul lor nu ia o pozitie clara, si totul e “in aer”, ei au luat decizia finala.

Telekom nu a anuntat deocamdata daca decizia din Germania se va aplica si in alte tari, insa exista sanse destul de mici ca lucrurile sa fie altfel, iar asta pentru ca problema Huawei este aceeasi peste tot in lume.