STS: Anunt IMPORTANT pentru 112, ce au Facut Autoritatile Romane

sts anunt 112

STS anunta ieri ca in 2019 s-a inregistrat un record istoric pentru Romania, iar asta deoarece numarul apelurilor false facute la 112 a fost redus la jumatate, ceva ce ar trebui sa bucure pe oricine. Multumita acestei reduceri substantiale a apelurilor false venite la serviciul de urgenta 112, Romania este una dintre foarte putinele tari in care timpul mediu de raspuns la apelurile cetatenilor este cu mult mai mic decat recomandarile venite de la UE.

112 a avut numeroase probleme vara trecuta cand tragedia din Caracal a scandalizat intreaga Romanie, iar STS si autoritatile de la MAI au promis ca lucrurile se vor schimba in tara noastra, si se pare ca s-a intamplat asta. In 2019 timpul mediu de transfer al unui apel 112 de la operatorii STS la dispecerii serviciilor de interventie a fost de 54.25 secunde, iar asta pentru ca in multe dintre ele e nevoie de mai mult personal pentru a prelua apeluri.

STS: Anunt IMPORTANT pentru 112, ce au Facut Autoritatile Romane

STS a anntat totusi ca timpul mediu de preluare a apelurilor de urgenta in Romania este de 4.35 secunde, de aproape 3 ori mai mic decat recomandarile venite de la Uniunea Europeana pentru aceste servicii. Practic, operatorii STS de la serviciul de urgenta 112 reusesc sa preia apelurile de urgenta extrem de repede dupa ce o persoana initiaza apelul telefonic, iar acesta este un smn ca si ajutorul poate sa vina in timp util la oameni.

“În anul 2019, timpul mediu de transfer al unui apel de la operatorii STS la dispecerii agențiilor de intervenție a fost de 54,25 secunde, iar timpul mediul de preluare a apelurilor este de 4,35 secunde. Raportat la indicele de performanță recomandat de EENA (European Emergency Number Association), a cărui valoare pentru timpul mediu de preluare este de 12 secunde, timpul mediu de preluare din România este de aproape trei ori mai mic.”

STS a explicat in mod public faptul ca e nevoie de multe imbunatatiri pentru felul in care functioneaza serviciul de urgenta 112, iar cei de la MAI s-au angajat sa le faca, unele dintre ele incepand sa produca efectele. Romania este una dintre foarte putinele tari in care timpii medii de preluare a apelurilor telefonice sunt atat de mici in momentul de fata, iar cel mai probabil ei vor fi mentinuti la cest nivel cat se poate de mult in viitor.