Seful Amazon a avut Telefonul SPART printr-un Mesaj WhatsApp

Seful Amazon a avut telefonul spart printr-un mesaj WhatsApp, iata persoana uluitoare de pe telefonul careia a fost trimis mesajul cu exploit-ul malitios.

sef amazon telefon spart whatsapp

Jeff Bezos, actualul presedinte al companiei Amazon, a avut telefonul spart printr-un mesaj trimis pe WhatsApp de pe contul personal al printului Arabiei Saudite Mohammed bin Salman. Totul s-a intamplat in 2018, cand aplicatia WhatsApp inca era vulnerabila la un atac prin care un simplu clip video trimis catre telefonul unei victime actiona o vulnerabilitate ce oferea acces la informatiile din dispozitiv, iar seful Amazon a fost una dintre aceste victime.

Seful Amazon si printul Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, s-ar fi aflat intr-o relatie destul de stransa de prietenie in luna mai a anului 2020 cand mesajul malitios a fost trimis de pe telefonul celui din urma. Patron al Washington Post in acea perioada, Mohammed bin Salman este privit acum ca sursa acestui atac, iar asta ridica foarte multe semne de intrebare cu privire la relatia pe care el o are cu foarte multi oameni de afaceri din intreaga lume.

Seful Amazon a avut Telefonul SPART printr-un Mesaj WhatsApp

Seful Amazon a avut cantitati foarte mari de date extrase din telefon in orele ce au urmat atacului, o investigatie criminalistica asupra dispozitivului confirmand faptul ca acesta a fost spart de catre hackeri. Avand in vedere cate informatii confidentiale si importante se aflau in telefonul lui Jeff Bezos atat despre Amazon, cat si despre alte companii, e posibil ca datele obtinute de catre hackeri sa fi afectat, sau inca sa afecteze, afacerile sale din intreaga lume.

Este totusi foarte ciudat ca telefonul sefului Amazon a fost atacat de pe contul personal al printului Arabiei Saudite, dar probabil ca s-a considerat atunci ca atacul nu ar putea fi urmarit pana la sursa. Se pare ca realitatea este totusi alta cand ataci seful uneia dintre cele mai mari companii din lume, Amazon avand divizii IT care au experti si in descoperirea de exploit-uri pentru diverse sisteme de operare, deci decizia a fost, mai mult ca sigur, una nu foarte fericita, in final.

Seful Amazon nu a declarat deocamdata nimic oficial pe marginea acestui subiect, dar faptul ca telefonul sau a fost spart ridica foarte multe semne de intrebare cu privire la securitatea de care au parte chiar si liderii marilor companii IT.