Huawei: Vestea EXTREM de PROASTA, Anuntul care a SOCAT Lumea

Huawei primeste o veste extrem de proasta astazi, un anunt foarte important socand intreaga lume dupa foarte multe luni de confuzie generala privind-o.

Huawei interzicere

Huawei a asteptat mai bine de jumatate de an de zile, dar se pare ca vestea cea mai proasta a venit intr-un final, iar lucrurile se intampla exact asa cum au prevestit unii, si cum si-au dorit altii. Uniunea Europeana urmeaza sa anunte toate tarile din blocul comunitar ca vor avea libertatea de a interzice accesul Huawei la furnizarea de echipamente 5G pentru retelele de telefonie mobila, conform unui document vazut de catre jurnalistii de la Reuters.

Huawei va putea fi blocata de catre fiecare stat in parte, dar recomandarile vizeaza numai acele parti din retelele de telefonie 5G care sunt critice pentru functionarea infrastructurii, nu si pentru partile neesentiale. Documentul pe care Uniunea Europeana il va publica are recomandari care nu sunt obligatorii, de aici si denumirea de recomandari, dar multe state se vor folosi de ele pentru a justifica interzicerea echipamentelor Huawei, asa cum le cere SUA.

Huawei: Vestea EXTREM de PROASTA, Anuntul care a SOCAT Lumea

Huawei spera ca acest lucru sa nu se intample, iar Uniunea Europeana sa nu recomande interzicerea echipamentelor sale, chiar daca o face pentru parti limitate din retelele 5G, lovitura fiind una foarte dura totusi. Singura parte buna in toata aceasta situatie sta in faptul ca responsabilitatea interzicerii Huawei este “pasata” de catre Comisia Europeana catre fiecare stat in parte, deci nu este asumata o politica unica si clara pentru toata lumea, ci se lasa loc de alegeri “individuale”.

“Țările UE pot restricționa sau exclude furnizorii de 5G cu risc ridicat din părțile de bază ale rețelelor lor de telecomunicații, arată noile recomandari ale UE. Documentul, care stabilește orientările convenite de statele membre ale UE, a avertizat asupra riscurilor de interferență ale unei țări terțe în lanțul de aprovizionare 5G, precum și a riscului de a depinde de un singur furnizor, pentru a justifica o poziție dură. De asemenea, guvernele UE li se va recomanda să-și diversifice furnizorii și să nu depindă de o singură companie și să utilizeze factori tehnici și non-tehnici pentru a-i evalua.”

Huawei va putea deci sa convinga fiecare stat in parte de importanta permiterii echipamentelor sale 5G in orice parte a retelelor 5G, insa in cele care depind de SUA ca aliat important, situatia nu va fi foarte usoara. Decizia luata de catre Comisia Europeana complica si mai mult situatia din Germania, acolo unde o parte din guvern cere interzicerea Huawei, o alta parte nu, situatia fiind similara si in Marea Britanie, dar acest stat va parasi Uniunea Europeana la finalul lunii.

Huawei  are in fata cateva luni in care va trebui sa gandeasca strategii prin care sa convinga guvernele europene sa nu-i interzica echipamentele, lucru care s-ar putea intampla in Romania, de exemplu, la insistentele SUA.