Telekom: PROBLEMA URIASA din Romania care inca e Nerezolvata

Telekom are o problema foarte mare in Romania, si nu e vorba de calitatea serviciilor, ci una care pare sa se indeparteze tot mai mult de o rezolvare rapida.

Telekom problema romania

Telekom inca are o problema foarte mare in Romania, si nu vorbim despre lipsa canalelor Discovery, sau despre faptul ca serviciile sale de telefonie raman in continuare slabe, desi asta e parte din problema. Nu, problema cea mai mare a celor de la Telekom acum sta in faptul ca desi si-au gasit un cumparator pentru divizia de servicii fixe, pentru cea mobila inca nu se stie absolut nimic in legatura cu vreun cumparator care sa fi fost de acord sa o cumpere.

Telekom a negociat cu cei de la RCS & RDS pentru a vinde divizia de servicii mobile, a discutat si cu cel putin un fond de investitii, insa deocamdata nimeni nu e dispus sa preia o divizie din care clientii dispar anual cu sutele de mii. Cei de la RCS & RDS au refuzat sa preia clientii diviziei de servicii mobile desi sunt de acord sa preia infrastructura, dar Telekom nu vrea sa faca o intelegere de acest gen, si vrea sa vanda tot intr-un “singur foc” pentru a scapa de Romania.

Telekom: PROBLEMA URIASA din Romania care inca e Nerezolvata

Telekom ar putea avea si vanzarea diviziei de servicii fixe catre Orange afectata de lipsa unui cumparator pentru divizia de servicii mobile, iar asta pentru ca prima detine 30% din cea de-a doua. Asta ar insemna ca Orange sa detina actiuni la un operator de telefonie mobila concurent, Telekom, iar din punct de vedere al legislatiei concurentei, asta nu e ceva chiar atat de normal, deci e nevoie si de un cumparator pentru divizia de servicii mobile.

Telekom cauta de mai bine de jumatate de an un cumparator pentru divizia de servicii mobile, nu a gasit inca, dar e cam putin probabil sa ramana cu aceasta divizie si Orange sa o cumpere pe cea de servicii fixe. Desigur ca Telekom va mai avea timp sa aranjeze lucrurile pentru ca Guvernul Romaniei e deocamdata ocupat cu lucruri mai serioase, cum ar fi pensiile speciale, sistemul de vot al primarilor, autostrazi, deci operatorii de telecomunicatii cad in plan secund.

Telekom va avea situatia si mai complicata daca actualul guvern Orban va fi demis prin motiune de cenzura, si daca situatia va degenera intr-o tentativa de a declansa alegeri anticipate, iar asta pentru ca haosul va dura cateva luni.