Vodafone: Anuntul GROZAV care i-a BUCURAT pe Clientii Romani

Vodafone are clientii din toata Romania bucurati de o veste grozava, iar asta pentru ca vorbim ceva ce i-a suparat pe multi dintre ei, iata detaliile.

vodafone proces

Vodafone este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii din Romania, dar desigur ca asta nu inseamna ca are intotdeauna intentiile cele mai bune vis-a-vis de clientii pe care-i deserveste. In primavara anului trecut cei de la Vodafone au majorat preturile abonamentelor pe care clientii lor le au in Romania, oferindu-le acestora posibilitatea de a denunta unilateral contractele, iar desi oficial nu au spus asta, OUG 114/2018 a fost motivul majorarii.

Vodafone nu a reusit totusi sa faca fix ce si-a propus, iar asta deoarece ANPC s-a sesizat, iar autoritatile au blocat majorarea de preturi, aplicand si o amenda de 70.000 de LEI pentru decizia luata de catre operator. Desigur ca Vodafone a atacat in instanta decizia celor de la ANPC, iar in luna noiembrie a anului trecut a reusit sa castige dreptul de a majora preturile, dar si anularea amenzii care a fost aplicata de catre cei de la ANPC, insa decizia nu e definitiva.

Vodafone: Anuntul GROZAV care i-a BUCURAT pe Clientii Romani

Vodafone nu scapa de ANPC chiar atat de usor, iar asta pentru ca autoritatile au facut apel hotararii din noiembrie, astfel ca procesul isi va desfasura cursul normal in continuare pentru a se ajunge la o hotarare definitiva. Aceasta nu este sigura deocamdata, dar daca Vodafone a castigat o data in instanta, nu este exclus sa o faca si in faza finala a procesului, desi acest lucru nu este 100% garantat de cineva, astfel ca orice s-ar putea intampla intre timp.

Vodafone se lupta cu ANPC in instanta in timp ce Telekom a majorat de trei ori preturile pentru clientii din Romania, iar ANPC n-a luat vreo hotarare similara in cazul fiecarei actiuni de acest gen. Vodafone ramane totusi in lupta cu ANPC pentru ca vrea sa creasca preturile abonamentelor, mai ales ca recent a cumparat UPC si trebuie sa-si mai amortizeze din costurile acestei achizitii, ea aducandu-i cateva milioane de clienti in retea in 2019.

Vodafone nu a mai anuntat vreo majorare de preturi din primavara anului trecut, si cel mai probabil nu o va mai face, poate adoptand strategia Orange de a schimba toata oferta de abonamente cu unele mai scumpe.