6G va fi INCREDIBIL de RAPID in Comparatie cu Vitezele 5G

6G va avea viteze de transfer de date incredibil de mari in comparatie cu cele pe care le ofera 5G, iata cat de mare va fi diferenta intre tehnologii.

6g viteze

6G ar urma sa ofere viteze de transfer de date incredibil de mari in comparatie cu cele pe care le vedem in momentul de fata pentru retelele 5G, sau cel putin asta spune China in legatura cu viitoarea tehnologie. Conform cercetatorilor din China, tehnologia 6G ar urma sa ne ofere viteze de transfer de date care ar fi cu de pana la 8000 de ori mai mari decat cele pe care le vedem pentru 5G in momentul de fata, ceea ce ar fi o schimbare colosala.

6G este deja in dezvoltare in China, Japonia, iar Uniunea Europeana a pus dea bazele unui proiect care are menirea de a crea standardele ce urmeaza sa fie folosite cu viitoarea tehnologie de ultima generatie. Conform guvernului din China, 6G ar urma sa ofere viteze de transfer de date de pana la 1TBps, conform lor de pana la 8000 de ori mai mari decat cele 5G, desi acestea ajung chiar si pana la 2.5 Gbps in anumite tari, in functie de tehnologia folosita.

6G va fi INCREDIBIL de RAPID in Comparatie cu Vitezele 5G

6G este o tehnologie foarte importanta, iar afirmatiile celor din China trebuie privite destul de serios, si asta pentru ca ei anunta viteze de 1 TBps, in timp ce noi acum vorbim despre Gbps pentru 5G. Adica bytes vs bits, iar cum 8 biti formeaza un byte, 6G ar putea fi intr-adevar cu de pana la 8000 de ori mai rapida decat 5G in ceea ce priveste vitezele de transfer de date, dar totul depinde de tehnologiile care vor fi folosite pentru crearea retelelor, in final.

“Rapoartele afirmă că bazele 6G au fost deja stabilite și, în opinia unor experți, viteza 6G ar putea ajunge la 1 terabyte (TB) pe secundă – de 8.000 de ori mai rapid decât 5G. China a înființat două grupuri de lucru pentru supravegherea cercetării în jurul 6G, dintre care unul este format din directori ai ministerelor din sector. Acest grup este responsabil de susținerea celui de-al doilea grup format din 37 de experți din universități, institute de cercetare și companii tehnologice.”

6G este in plin proces de dezvoltare in China, acolo unde exista doua grupuri de lucru de cate 37 de experti care lucreaza la dezvoltarea tehnologiei, si ei au la dispozitie cam 10 ani sa o finalizeze. In aceasta perioada tehnologia 5G poate sa evolueze pentru a ne oferi viteze si mai mari pentru transferul de date, astfel incat in 2030 diferentele dintre 5G si 6G sa nu mai fie chiar atat de mari precum le prezinta chinezii in acest moment.

6G este la foarte mare distanta de acest moment, insa este viitorul, si e bine ca deja este in dezvoltare tehnologia pe care o vom folosi peste un deceniu in mult mai multe aspecte ale vietii noastre.