Dacia Electrica: Vestea PROASTA pentru cei care o Asteapta

Dacia electrica este o masina asteptata de catre foarte multi dintre fanii brand-ului Dacia, insa din pacate pentru ei vine si o veste proasta acum.

Dacia electrica dezamagire

Dacia electrica a fost deja anuntata in mod oficial de catre cei de la Dacia, producatorul roman avand planuri foarte mari pentru urmatorul model de masina pe care il pregateste pentru lansare. Vorbim despre o Dacia electrica care in momentul de fata este cunoscuta cu denumirea Dacia Urban City Car, si care ar trebui sa fie prezentata in mod oficial la salonul auto de la Geneva, undeva incepand cu data de 7 martie, deci putin timp ne desparte de dezvaluirea oficiala.

Dacia electrica nu va fi lansata in 2020 de catre cei de la Dacia, acest model fiind pregatit pentru a fi pus in distributie undeva prin 2021, cel mai devreme, dar marea dezvaluire va fi facuta chiar luna viitoare. Din ceea ce se stie pana acum, aceasta Dacia electrica va fi foarte similara cu Renault KZE, dar nu doar la design, ci si in eea ce priveste tehnologiile care vor fi incorporate, si vorbim despre unele importante care deocamdata nu exista in modelele Dacia.

Dacia Electrica: Vestea PROASTA pentru cei care o Asteapta

Dacia electrica ar urma sa vina cu un motor electric a carui putere ar fi de doar vreo 100 de cai, insa asta e normal din moment ce grija principala a producatorului este ca masina sa fie cat se poate de accesibila. Aici vine si marea dezamagire pentru primii clienti deoarece autonomia de rulare pentru aceasta Dacia electrica ar fi de doar 250 km, adica un sfert din ceea ce ofera acum modelele care au motoare duale pe GPL si benzina, si asta nu e o veste buna.

Dacia electrica nu va avea baterii mari, pentru ca pretul de vanzare sa fie tinut in jurul valorii de cam 15.000 de euro, deci nici autonomia nu va fi pe masura asteptarilor celor care si-o vor dori. Asta desigur ca nu e tocmai o veste buna, dar pe de alta parte, cei care vor o Dacia electrica doar pentru oras, probabil ca vor fi bucurosi sa o cumpere, mai ales ca si costurile de intretinere vor fi foarte mici, curentul fiind mult mai ieftin decat benzina, sau GPL-ul.

Dacia electrica este asteptata de foarte multa lume, si undeva incepand cu 7 martie vom afla cele mai importante informatii cu privire la masina, deci asteptarea va lua sfarsit in curand.