Huawei: AGONIA Prelungita, Decizia ce tine compania in Corzi

Huawei are agonia prelungita in luna martie in timp ce o decizie extrem de importanta pentru viitorul sau a fost amanata pentru urmatoarele saptamani.

Huawei agonia

Huawei are agonia prelungita in cursul acestei luni dupa ce o decizie foarte importanta care trebuia luata la finalul lunii trecute a fost amanata pentru finalizare in cursul urmatoarelor saptamani. Televiziunile din SUA au afirmat ca acea intalnire in cadrul careia viitorul Huawei urma sa fie decis de catre guvernul SUA ar urma sa aiba loc in data de 11 martie, iar atunci vom afla daca vor fi interzise si vanzarile de componente facute in Asia, dar cu tehnologii americane.

Huawei este vizata de catre o directiva speciala pe care presedintele SUA o vrea impusa impotriva chinezilor, scopul fiind de a bloca in totalitate posibilitatea ei de a mai cumpara componente pentru telefoane, si nu numai. In baza zvonurilor aparute in saptamanile anterioare, SUA ar vrea sa modifice legislatia intr-un asemenea mod incat chiar daca unele componente folosite de Huawei in produsele proprii sunt fabricate in China, ele sa ii fie interzise daca au la baza tehnologii din SUA.

Huawei: AGONIA Prelungita, Decizia ce tine compania in Corzi

Huawei poate acum sa cumpere componente pentru produse de la fabrici din China daca ele sunt facute acolo, legislatia americana permitand asta, dar Donald Trump vrea sa schimbe total situatia. Mai mult, acum Huawei nu poate include in telefoane componente sau software daca mai mult de 25% din produs e facut in baza tehnologiilor din SUA, insa acest procent urmeaza sa scada la doar 10% pentru a exclude si mai mult din ceea ce nu pot folosi chinezii.

Huawei ar urma sa fie in imposibilitatea de a mai cumpara multe componente pentru produsele sale daca aceste doua schimbari de legislatie sunt facute, conform televiziunilor americane. Activitatea celor de la Huawei ar fi intr-o foarte mare masura blocata de o decizie de acest gen, si asta ar lasa compania intr-o pozitie foarte dificila, iar cum Coronavirus e grija principala a guvernului de la Beijing, e posibil ca Huawei sa nu primeasca ajutor de la el.

Huawei are parte de vesti mai bune in Europa, acolo unde nu i-au fost interzise echipamentele de catre tarile importante, si marii operatori de telecomunicatii, deci inca are acces la o piata foarte profitabila.