Huawei: Anuntul ce a Luat prin SURPRINDERE foarte Multa Lume

Huawei a facut un anunt foarte important care a luat prin surprindere foarte multa lume, iata ce a declarat compania chinezeasca, si cat de mult conteaza.

Huawei furnizor

Huawei a facut un anunt care a luat foarte multa lume prin surprindere, iar asta in conditiile in care lucrurile sunt prezentate de catre companie intr-o viziune diferita fata de cea care se prefigureaza. Huawei a declarat ca este convinsa de faptul ca va furniza echipamente de telecomunicatii 5G pentru componentele cheie ale retelelor unor operatori de telefonie mobila din Europa, iar asta desi Uniunea Europeana a cam recomandat ca acest lucru sa nu se intample.

Huawei este vizata de o recomandare a Comisiei Europene prin care li se spune tarilor din Uniunea Europeana sa nu permita folosirea echipamentelor acestei companii in segmentele cheie ale retelelor 5G. SUA le cere tuturor tarilor din Uniunea Europeana sa interzica echipamentele 5G ale Huawei in retelele lor, insa cu toate acestea, compania a declarat pentru Reuters ca este increzatoare ca va furniza produse de acest gen pentru unele tari de pe continent.

Huawei: Anuntul ce a Luat prin SURPRINDERE foarte Multa Lume

Huawei a declarat ca operatorii de telecomunicatii trebuie lasat sa aleaga singuri care sa fie furnizorii lor de echipamente de telecomunicatii, nu sa li se interzica sa colaboreze cu anumite companii. Desigur ca e posibil ca Huawei sa beneficieze de ajutorul unor companii care nu fac parte din Uniunea Europeana, si care nu au de ce sa asculte reglementarile sale, si exista cateva pe continent, dar cele mai importante probabil ca nu vor face ce isi doreste ea.

“Producătorul chinez de echipamente telecom Huawei este încrezător că unele telecomunicații europene îl vor alege pentru a furniza tehnologie 5G pentru rețelele lor de bază. Este important să-i lăsăm pe aceștia (operatorii) să aibă libertatea de alegere și vor judeca care furnizor le poate aduce cea mai bună valoare de afaceri.”

Huawei a reusit sa evite totusi o interdictie totala a echipamentelor sale in Europa, si a decis sa faca o fabrica in Franta pentru a produce pe continent viitoarele echipamente 5G pe care le va vinde tot aici. Asta ar putea-o ajuta sa mai linisteasca unele tari cau privire la pericolul pe care il reprezinta ea pentru toata lumea, insa Huawei mai are mult de munca pana sa convinga pe absolut toata lumea de intentiile bune pe care le are in momentul de fata.

Huawei este ajutata de guvernul chinez, deci nu vor exista probleme in ceea ce priveste existenta sa in viitor, doar ca trebuie sa astepte ca Donald Trump sa plece de la Casa Alba, fie ca va fi vorba despre cateva luni, sau cativa ani.