Vanzarile iPhone au Scaderi RECORD din cauza Coronavirus

vanzari iphone scaderi coronavirus

Coronavirus a adus scaderi record pentru vanzarile de telfeoane iPhone in China, ceva ce unii analisti anticipau de ceva vreme, dar ceva ce mai mult ca sigur nu e pe placul celor de la Apple, insa probabil ca si ei se asteptau la o asemenea evolutie a lucrurilor.

Vanzarile iPhone au scazut cu 60% in China din cauza Coronavirus, un procent extrem de mare, care ne arata totusi cat de mult s-a contractat economia din China din cauza acestui virus care a generat panica in cam toata lumea pana in momentul de fata.

Conform datelor oficiale ale guvernului chinez, pe care le-a vazut Reuters, vanzarile de telefoane in China au scazut cu 54.7% in februarie 2020 fata de februarie 2019, iar cei de la Apple au inregistrat 494.000 de unitati vandute, fata de 1.27 milioane acum un an.

Apple a vandut in ianuarie 2 milioane de telefoane iPhone, insa in februarie situatia s-a inrautatit, chiar mai mult decat media pietei, Coronavirus afectand unii producatori mai mult, si pe altii mai putin, asa cum era de asteptat intr-o situatie de acest gen.

Huawei si Xiaomi au inregistrat deasemenea o scadere de peste 50% a vanzarilor, de la 12.72 milioane de unitati in februarie 2019 la 5.85 milioane de unitati in februarie 2020, deci situatia este foarte proasta pentru toti, iar in martie lucrurile se vor imbunatati doar usor.