Coronavirus Romania: Inca 3 NOI cazuri anuntate de autoritati

Coronavirus Romania cazurile 11

UPDATE: Cazul 29 de infectare a fost confirmat in Romania de catre autoritati, o femeie in varsta de 47 de ani din Bucuresti fiind testata pozitiv cu infectare pentru noul virus.

“Încă 4 cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus au fost confirmate în aceasta seară. Numărul total la nivel național a ajuns la 29 de cazuri. Este vorba despre un bărbat de 57 ani care s- a întors în cursul zilei de ieri din Italia și se afla in carantina in Arad. De asemenea, o femeie de 26 ani din Hunedoara și un tânăr de 37 de ani care este internat în Spitalul de boli infecțioase din Reșița, este contact al unei persoane pozitive.

Cazul de îmbolnăvire cu noul coronavirus numărul 29, este vorba de o femeie din București, în vârstă de 47 de ani. Femeia de 47 de ani din București care este cel de- al 29 caz confirmat de îmbolnăvire cu noul coronavirus este contact cu pacientul care a fost internat la Spitalul Gerota.”


Coronavirus are inca 3 noi cazuri confirmate in Romania separat de cele 8 anuntate dupa-amiaza in Bucuresti, deci vorbim despre inca 11 persoane confirmate doar azi ca fiind infectate de noul virus, totalul la care se ajunge acum fiind de 28 de cazuri, din care 5 sunt vindecate.

Coronavirus incepe sa se raspandeasca cu foarte mare rapiditate, numarul de cazuri crescand cu 11 in doar o zi, aceasta fiind cea mai mare crestere de pana in momentul de fata, ceea ce desigur ca era de asteptat de catre autoritatile din tara.

Cele trei persoane erau deja in carantina in judetul Arad dupa ce au ajuns la granita din zone din Italia cu mai multe infectari confirmate de catre autoritati, cele trei persoane fiind din Timis, Caras-Severin si Hunedoara, ele adaugandu-se la cei 8 din Bucuresti.

In baza informatiilor existente, la ora 16:00 de la Ministerul Sanatatii, 107 persoane erau in carantina, insa numarul va fi in crestere pe masura ce tot mai multi romani se intorc din Italia, dar si Spania incepe sa aiba tot mai multe cazuri de Coronavirus confirmate.

Dupa trecerea de 25 de persoane infectate cu Coronavirus, Romania trece intr-un nou scenariu de lupta cu virusul, iar asta implica mai multe schimbari pentru spitalele din Romania pentru a exista paturi disponibile pentru pacienti, inclusiv la terapie intensiva.