WhatsApp: PROBLEMA ce te-ar Convinge sa RENUNTI la Aplicatie

WhatsApp are o problema foarte mare care te-ar putea convinge sa renunti la aplicatie din telefonul tu, iata motivul serios din cauza caruia sa o stergi.

WhatsApp consum baterie

WhatsApp este de departe cea mai populara platforma de mesagerie din toata lumea, ea avand peste 2 miliarde de utilizatori activi in intreaga planeta, dar asta nu inseamna ca ea este si 100% buna. Conform unui test facut de catre britanici, se pare ca WhatsApp este una dintre aplicatiile la care ar trebui sa renunti, si pe care sa o stergi din telefonul tau, iar asta pentru ca ea consuma foarte multa energie a bateriei, fiind pe locul 4 intr-un top format din 10 aplicatii.

WhatsApp este intrecuta in consumul de energie al bateriei doar de catre aplicatia Google, cea Facebook, si cea Facebook Messenger, doua dintre celelalte care consuma mai multa baterie fiind facute tot de compania care o detine. Impactul pe care WhatsApp il are asupra bateriei in comparatie cu celelalte aplicatii Facebook plasate inaintea sa nu este cu mult mai mic, diferenta dintre ele fiind destul de redusa, deci toate consuma prea multa baterie.

WhatsApp: PROBLEMA ce te-ar Convinge sa RENUNTI la Aplicatie

WhatsApp consum baterie

WhatsApp consuma foarte multa baterie din cauza folosirii constante a internetului, eventual si a localizarii pe care o face, asa cum se intampla si cu Facebook, sau Facebook Messenger, atunci cand se acorda permisiunea. WhatsApp mai face in fundal si backup-uri, pe care le transmite catre iCloud, sau Google Drive, iar daca e lasata in fundal, mai trimite din cand in cand date catre serverele companiei, iar asta desigur ca mai consuma din energia bateriei.

WhatsApp consuma cea mai multa baterie cand e folosita in mod activ pentru conversatii, iar asta e destul de normal pentru ca are nevoie de internet, tine ecranul pornit, astfel ca e de asteptat sa faca acest consum. Cand e inchisa in fundal face consum inutil, la fel ca orice aplicatie de la Facebook, toate fiind gandite pentru a culege date si cand nu sunt folosite, iar WhatsApp nu face distinctie pentru ca e gandita pentru a colecta cat mai multe informatii.

WhatsApp are alternative multe disponibile pentru telefoane, Comisia Europeana alegand sa recomande Signal in locul sau, dar mai aveti Telegram, Viber, si alte aplicatii care nu apartin de Facebook.