Calea Lactee: Anuntul Cercetatorilor care a ULUIT Toata Omenirea

Calea Lactee are un anunt foarte important facut de catre cercetatori, iata cum au uluit aceastia intreaga lume cu descoperirile pe care le-au facut.

calea lactee grupuri

Calea Lactee este o galaxie foarte mare, dupa cum mai multa ca sigur stiati deja, iar in interiorul sau se ascund foarte, foarte multe stele, milioane conform calculelor cercetatorilor, insa si foarte multe plate. Cercetatorii unei universitati din Chian si-au propus sa analizeze grupuri de stele din Calea Lactee care pana acum au ca fost ignorate de catre alti cercetatori, iar asta ne poate aduce niste descoperiri impresionante cu privire la ceea ce se ascunde in univers.

Calea Lactee are analizate de catre cercetatorii chinezi anumite grupuri de stele in care corpurile cosmice nu au o legatura gravitationala foarte stransa, nu mai putin de 1000 de grupuri de acest gen fiind descoperite in galaxie. Grupurile de stele din Calea Lactee care sunt analizate de catre cercetatorii chinezi poarta denumirile Czernik 14, Haffner 14, Haffner 17 si King 10, iar datele pe care le analizeaza sunt preluate de la nava spatiala Gaia a celor de la ESA.

Calea Lactee: Anuntul Cercetatorilor ce ULUIESTE Omenirea

calea lactee grupuri stele
Grupurile de stele Czernik 14, Haffner 14, Haffner 17 si King 10.

Calea Lactee are aceste grupuri de stele analizate de catre cercetatori pentru a se vedea cate stele fac efectiv parte din fiecare grup, distantele dintre ele, cum se misca acolo, si nu doar atat. Pana acum cercetatorii chinezi au stabilit ca aceste grupul Czernik 14 din Calea Lactee se afla la o distanta de 9450 ani-lumina de Pamant si are o vechime de 570 de milioane de ani, plus un diametru de cam 9.45 ani-lumina, masa find de 348 de ori mai mare decat cea a soarelui.

Calea Lactee ascunde in grupul Haffner 14 stele care au pana la 320 de milioane de ani, ele fiind la o distanta de 15.650 ani-lumina de Pamant, c un diametru de 14.7 ani-lumina, 353 de stele fiind acolo. Calea Lactee are in grupul Haffner 17 un numar de 350 de stele, el avand o dimensiune de 21.2 ani-lumina, distanta fata de Pamant fiind de 11.700 ani-lumina, cu o vechime de 90 de milioane de ani, acesta fiind cel mai mare grup dintre toate.

Calea Lactee are in final in grupul King 10 un numar de 395 de stele, cu o dimensiune de 20.5 ani-lumina, si o vechme de 45 de milioane de ani, distanta fata de Pamant fiind de 12.400 ani-lumina, iar cercetarile pentru alte grupuri continua.