Coronavirus Romania: MAI are doua mesaje importante pentru Romani

0

Coronavirus Romania declaratie raspundere responsabilitate

Coronavirus a infectat 433 de romani pana in momentul de fata, cifra crescand simtitor fata de ziua de ieri, ceea ce era de asteptat, daca ne gandim la modul in care a evoluat pana in momentul de fata situatia cu privire la acest virus periculos.

Aseara autoritatile din Romania au anuntat o serie noua de masuri care au legatura cu noul Coronavirus, iar printre ele se numara si limitarea deplasarilor pe timp de noapte, in Romania fiind introdusa o declaratie pe propria raspundere privind motivul iesirii din casa, iar mai jos vedeti cum arata.

“Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale. Rugăm să distribuiți!

  • Vă punem la dispoziție MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020.
  • Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție.
  • Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai
  • Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.
  • Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.
  • Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.
  • Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.”

❗Vă rugăm să vă informați doar din surse oficiale❗Rugăm să distribuiți!📢📢🔴Vă punem la dispoziție MODELUL declarației…

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Duminică, 22 martie 2020

MAI a publicat deasemenea si un clip video care ar trebui sa ii convinga pe romani ca noul Coronavirus nu este o joaca, si ca ar trebui sa respecte toate avertismentele care vin de la autoritati, si sa se protejeze cat pot de bine.

Un mesaj care ar trebui sa ajungă la fiecare dintre noi!

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Duminică, 22 martie 2020