DACIA Duster: Modelul SPECIAL care ar fi Util pentru Romania

DACIA Duster ar urma sa fie lansat intr-un model special de catre producatorul roman, iata ce schimbare mare ar aduce, si de ce ar fi foarte util in Romania.

DACIA Duster special

DACIA Duster este vandut intr-o varietate de modele in momentul de fata de catre producatorul de la Mioveni, iar de la inceputul acestui an avem inclusiv o versiune cu motor pe GPL disponibila. Ceea ce deocamdata nu avem, dar ar fi foarte util in Romania, este un model al DACIA Duster care sa fie hibrid, adica sa aiba si un motor electric pe care sa-l foloseasca soferii pentru deplasarile scurte pe care le fac prin oras in viata de zi cu zi, la munca, la cumparaturi, la plimbari.

DACIA Duster are un model hibrid in lucru in momentul de fata, dar nu se stie in ce masura suspendarea activitatii fabricii de la Mioveni, din cauza Coronavirus, afecteaza planurile pentru lansarea sa. Un model hibrid al DACIA Duster ar fi foarte util pentru cei care petrec foarte mult timp in orase, si doar ocazional merg in calatorii la munte, sau la mare, si ar putea contribui serios inclusiv la reducerea poluarii din orasele mai unde exista foarte multe masini.

DACIA Duster: Modelul SPECIAL care ar fi Util pentru Romania

DACIA Duster nu are zvonuri care sa indice in ce fel ar putea fi implementata o platforma hibrid, dar mai mult ca sigur am vorbi despre un motor electric de putere mica sustinut de o baterie, care ar putea furniza cativa zeci de kilometri de autonomie. Aceasta autonomie ar putea fi suficienta pentru deplasarile zilnice prin oras catre munca, si inapoi acasa, sau chiar la cumparaturi, iar asa un model hibrid pentru DACIA Duster ar avea inclusiv costuri mult reduse de exploatare.

DACIA Duster ar putea fi si mai scumpa intr-o versiune hibrid de acest gen, ceea ce ar trebui sa stie toti cei interesati sa cumpere o asemenea masina, dar asta nu e tocmai o surpriza. Implementarea tehnologiei hibride impreuna cu una care sa ofere propulsie pe combustibil nu e ceva ieftin, si chiar daca DACIA Duster va beneficia de o platforma refolosita dupa utilizarea de Renault, costurile nu vor fi totusi chiar atat de mici pentru integrarea sa.

DACIA Duster era in centrul unor zvonuri care sugerau ca versiunea hibrid va fi lansata undeva in cursul anului viitor, insa intreaga situatie adusa de Coronavirus ar putea modifica substantial planurile DACIA.