Huawei: Recunoaste o Serioasa PROBLEMA cu care se Confrunta

Huawei a recunoscut o problema foarte serioasa cu care se confrunta in momentul de fata, si care o va afecta foarte serios in cursul anului 2020.

huawei dificultati

Huawei a recunoscut in sfarsit ceva ce toata lumea stia de ceva vreme, dar ceva ce ne arata ca pana la urma tot ceea ce s-a intamplat anul trecut incepe sa isi faca resimtite efectele in aceasta perioada. Mai exact, Huawei a recunoscut in mod oficial faptul ca 2019 a fost un an cu foarte multe provocari pentru compania, iar sanctiunile impuse de catre SUA au generat foarte mari batai de cap pentru companie in indeplinirea obiectivelor sale de crestere.

Huawei a recunoscut problema serioasa prin vocea lui Vincent Pang, presedintele diviziei care se ocupa de vanzarile in Europa de Vest, iar el spune ceea ce mai toata lumea a vazut de ceva vreme. Stiti deja ca Huawei nu mai poate cumpara de la companiile americane anumite produse pe care le foloseste in fabricarea propriilor produse, cum ar fi procesoare de la Intel, de exemplu, dar eludand legea reuseste sa cumpere produse de la alte companii.

Huawei: Recunoaste o Serioasa PROBLEMA cu care se Confrunta

Huawei a recunoscut faptul ca sanctiunile din SUA au afectat serios capacitatea sa de a isi creste vanzarile de telefoane in afara Chinei, ceea ce totusi nu a oprit-o sa depaseasca Apple in 2019. Stim deja ca Huawei nu poate vinde nimic in SUA in momentul de fata, iar acest lucru nu se va schimba prea curand, dar chinezii vor ca Google sa primeasca licenta pentru a relua relatiile comerciale cu ea astfel incat aplicatiile si serviciile sale sa revina in telefoanele chinezilor.

“„Afacerea de consum a fost principala afacere pentru creșterea noastră”, a declarat Vincent Pang, președintele afacerii din Europa de Vest a Huawei, într-un apel cu reporterii pentru a discuta rezultatele financiare ale companiei din 2019. El a numit 2019 o „mare provocare” pentru companie. Guvernul american „nu este dispus să vorbească cu noi” despre eliminarea interdicției comerciale, a declarat Andy Purdy, șeful de securitate al Huawei. „Sperăm că la un moment dat putem participa la aceste conversații.””

Huawei spune ca separat de vanzarile de telefoane, resimte efectele sanctiunilor din SUA inclusiv pentru vanzarile de calculatoare, sau servere pentru marile companii din intreaga lume. Desigur ca acest lucru era de asteptat din moment ce Huawei nu poate cumpara procesoare de la Intel, iar cum nici acea companie nu primeste licenta de comert cu chinezii, situatia nu se va schimba prea curand pentru ei, din pacate pentru toata lumea.

Huawei recunoaste oficial problemele pentru ca 2020 va fi un an si mai dificil, iar SUA intentioneaza sa introduca alte sanctiuni si mai importante impotriva sa, care ii vor bloca si capacitatea de a mai fabrica telefoane.