Planeta Jupiter: NASA SURPRINDE Omenirea cu Noua Descoperire

Planeta Jupiter are o imagine uimitoare publicata de catre NASA, agentia spatiala americana luand prin surprindere omenirea cu o descoperire ce a fost facuta.

Planeta Jupiter ceata

Planeta Jupiter este supravegheata de catre NASA cu ajutorul sondei spatiale Juno, ea fiind acolo inca din 2016, si continua sa trimita imagini impresionante cu planeta care se afla atat de departe. Juno a surprins aceasta imagine pentru cei de la NASA in data de 17 februarie, sonda fiind in orbita de pe planeta Jupiter la inalta altitudine, iar ceea ce vedem noi este una o prezentare pentru cele doua emisfere, si un fenomen inca necunoscut.

Planeta Jupiter este tranversata aproape de la emisfera nordica spre cea sudica de o serie de formatiuni de ceata, asa cum le numeste NASA, insa agentia spatiala americana nu stie exact de ce s-au format. In aceeasi masura, cei de la NASA nu stiu nici din ce anume sunt formate acestea in atmosfera de pe planeta Jupiter, iar sonda spatiala Juno nu ii ajuta prea mult din moment ce ea se afla cu mult peste atmosfera de acolo, din pacate.

Planeta Jupiter: NASA SURPRINDE Omenirea cu Noua Descoperire

Planeta Jupiter ceata emisfera

Planeta Jupiter ar avea, conform unor teorii ale cercetatorilor, aceste formatiuni formate din cauza felului in care circula aerul in atmosfera planetei, dar date concrete nu pra exista. Avand in vedere ca nava spatiala Juno a inregistrat imaginea de o altitudine de 25.120 KM fata de suprafata de pe planeta Jupiter, e de inteles de ce deocamdata NASA nu poate oferi prea multe explicatii cu privire la ceea ce ne arata in aceasta imagine.

“Unele caracteristici notabile din acest punct de vedere sunt benzile lungi și subțiri care străbat centrul imaginii de sus în jos. Juno a observat aceste șiruri lungi de la prima trecere apropiată de Jupiter în 2016. Dungile sunt straturi de particule de ceață care plutesc deasupra caracteristicilor de bază ale norului. Oamenii de știință nu știu încă exact din ce sunt formate aceste urme sau cum se formează. Două fluxuri de jet din atmosfera lui Jupiter flanchează de o parte și de alta a regiunii în care apar în mod obișnuit benzi înguste de ceață, iar unii cercetători speculează că aceste fluxuri de jet ar putea influența formarea de ceață înaltă.”

Planeta Jupiter a avut in ultima luna multiple imagini publicate de catre NASA pentru a ne arata cum se misca furtunile de acolo, dar si cum se pozitioneaza acestea in atmosfera. Toate aceste imagini ne arata si cat de mult este acoperita suprafata de pe planeta Jupiter de furtunile uriase care se intind pe mii, si mii, de kilometri, unele dintre ele combinandu-se in super-furtuni care pot ramane active pe durata a foarte multi ani de zile.

Planeta Jupiter va fi in continuare monitorizata cu mare atentie de catre cei de la NASA prin sonda spatiala Juno, astfel ca vom mai vedea cu siguranta si alte magini impresionante in curand.