Planeta Uranus: 5 Lucruri NEOBISNUITE pe care NU le Stiai

Planeta Uranus are cateva caracteristici neobisnuite despre care nu ai stiut prea multe pana acum, iata 5 dintre cele mai importante descoperite.

Planeta Uranus curiozitati

Planeta Uranus este una dintre cele care nu are parte de prea multa atentie, insa exista destule lucruri cunoscute in legatura cu ea, iar acum vorbim despre 5 dintre cele mai neobisnuite pe care cercetatorii le-au dezvaluit. Incepem cu unul recent, faptul ca se invarte destul de ciudat in jurul axei sale, ceea ce genereaza o pierdere a atmosferei un univers din cauza campului magnetic de pe planeta Uranus, care nu este char atat de stabil.

Planeta Uranus a avut descoperit acum cativa zeci de ani faptul ca pierde atmosfera, insa cercetatorii au reusit sa explice abia acum ceea ce se intampla in realitate. Alta ciudatenie este ca planeta Uranus a fost aproape de a avea numele George, conform celor de la Forbes, cercetatorul german William Herschel descoperind-o in 1781, si a dorit sa o numeasca “Georgium Sidus”, in onoarea regelui George al III-lea, dar dupa multe dezbateri, a fost de acord ca Uranus sa fie denumirea, dupa zeitatea greceasca a cerului.

Planeta Uranus: 5 Lucruri NEOBISNUITE pe care NU le Stiai

Planeta Uranus are deasemenea nu mai putin de 13 inele in jurul sau, ceva ce vedem pe Saturn, insa inclusiv aceasta planeta care nu e chiar atat de mult in centrul atentiei are ceva similar. Inelele pe care le are planeta Uranus sunt compuse din gheata si pietre, dimensiunile acestor obiecte variind in functie de apropierea, sau departarea, de planeta, unele dintre inele fiind luminoase, in timp ce altele sunt intunecate, desigur fara sa fie oferite si explicatii.

Planeta Uranus este compusa in proportie de 80% din gaz metan, apa si amoniac, temperaturile variind de la -200 grade Celsius in atmosfera sa, pana la 5000 de grade in interiorul sau. Mai mult decat atat, planeta Uranus are si miscari foarte mari de aer, deci exista formatiuni de vant care bat cu viteze de pana la 900 km/h, deci e cam imposibil ca vreo fiinta sa poata trai acolo in mod normal, sau cel putin asta sugereaza observatiile de pana acum.

Planeta Uranus este deasemenea si foarte mare, de 14.5 ori mai mare decat Pamantul, dar densitatea sa nu este chiar atat de mare precum cea a altor planete din sistemul nostru solar.