Planeta Venus: Fenomen RAR ce se Intampla DOAR Zilele Astea

Planeta Venus apare doar zilele acestea intr-un fenomen rar care nu va mai fi vizibil prea curand, iata ce vom putea vedea pe cer in cursul noptilor.

Planeta Venus pleiade

Planeta Venus ne intre tot mai mult in atentie in aceasta perioada multumita unei serii de fenomene care nu se intampla chiar atat de des, dar care sunt foarte importante, si care trebuie stiute de toata lumea. Dupa ce zilele trecute v-am vorbit despre o descoperire impresionanta a cercetatorilor in legatura cu planeta Venus, astazi vorbim din nou despre felul in care aceasta va fi din nou vizibila pe cer pentru toti cei care sunt interesati sa urmareasca spectacolul.

Planeta Venus va fi, in urmatoarele nopti, vizibila foarte luminoasa pe cer, impreuna cu Pleiadele, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos, iar acest spectacol este unul rar pe care-l pot urmari cei cu telescoape. Desigur ca folosind acestea putem vedea cel mai bine planeta Venus in pozitia sa foarte interesanta de pe cer in urmatoarea perioada, si acest lucru se intampla doar pentru o perioada foarte scurta de timp, doar in urmatoarele zile din 2020.

Planeta Venus: Fenomen RAR ce se Intampla DOAR Zilele Astea

Planeta Venus pleiade apropiere

Planeta Venus a fost in ultimele saptamani intr-un joc galactic cu alte planete din sistemul nostru solar, dar si cu LUNA, ea fiind prezenta pe cer in cel mai luminos mod din ultima perioada, dar si din 2020. Iluminarea pe care o va avea planeta Venus in urmatoarele zile va disparea pentru tot anul 2020, pana cel mai devreme in anul 2021, astfel ca daca sunteti un pasionat de astronomie, atunci ar fi bine sa urmariti cu atentie cerul in urmatoarele zile.

Planeta Venus este una dintre cele mai indepartate de Pamant, iar prezenta sa la o apropiere atat de mare este ceva care nu se intampla chiar atat de des, astfel ca vom avea mult de asteptat pana cand se va intampla iar. Conjunctura care ne-a adus planeta Venus intr-un spectacol atat de impresionant a fost intens discutata de catre astronomi in ultimele zile, si va ramane un subiect de discutie pana cand ea va reveni la forma discreta de pana recent.

Planeta Venus va mai aparea in apropiere de Pleiade, dar si de LUNA, in cursul urmatoarelor nopti, si veti putea urmari totul doar daca vor exista si conditii atmosferice prielnice pentru asta.